‘Gözaltı süresi artarsa küme düşeriz’

İngiltere’de zanlıların, haklarında dava açılmaksızın gözaltında tutulabildiği toplam 28 günlük sürenin 42 güne çıkarılmasını hedefleyen girişime ilişkin tartışmalar gündemden düşmüyor.


The Daily Telegraph’ta David Green imzasıyla çıkan yorumda “Gözaltı süresini 28 günün ötesine çıkarmayı amaçlayan girişim bizi medeni ülkeler sıralamasının dışına çıkaracak” denildi.


“Bizim sorunumuz yüzyıllar içinde geliştirdiğimiz ve kötü niyetli ya da işgüzar savcıların masum kurbanlarının gözaltı ya da davalarla karşılaşmamasını sağlayan, denetim ve dengeye dayalı sistemi yavaş yavaş terkediyor olmamız” diyen yazar şöyle devam etti:


“Gözaltı süreleri Fransa’da altı, İtalya ve ABD’de ise sadece iki gün. Daha da kötüsü, cezaevleri -doğru ya da yanlış- 1978’deki Geceyarısı Ekspresi filmi ile anımsanan Türkiye’de bile gözaltı süresi 7,5 gün. Demokrasisi belli bir ölçüde olan Rusya’da ise bu süre 6 gün. Hiçbir liberal demokrasi, uzun süreli gözaltılara, sadece polisin ya da bir başkasının suçlaması ya da şüphesi gerekçesiyle tahammül edemez.”

811450cookie-check‘Gözaltı süresi artarsa küme düşeriz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.