Gözaltındakilere sağlık kontrolü

Ümraniye’de bir gecekonduda el bombaları ve patlayıcıların ele geçirilmesinin ardından ortaya çıkartıldığı belirtilen ”Ergenekon terör örgütü” ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde tutulan bu kişilerden 4’ü, gece saatlerde, bir polis otomobiline bindirilerek Cerrahpaşa’daki Adli Tıp Kurumuna getirildi. Sağlık kontrolünün ardından 4 kişi, yeniden Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


SELÇUK’UN GAZETEDEKİ ODASI ARANDI


Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un gazetedeki odasında polis tarafından arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde evinden gözaltına alınan İlhan Selçuk’un Cumhuriyet Gazetesindeki odasında arama yaptıktan sonra gazete binasından ayrıldı.


AVUKATLARIN GÖZALTI İTİRAZINA RET


İlhan Selçuk’un ”Ergenekon Soruşturması” çerçevesinde gözaltına alınmasına yapılan itiraz reddedildi. İlhan Selçuk’un avukatlarının, gözaltına alma işleminin yasaya ve usule aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı itiraz, İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi. Mahkeme, itirazın reddine karar verdi. Öte yandan, Doğu Perinçek, Kemal Alemdaroğlu ve İbrahim Benli’nin avukatlarının da gözaltı işlemine itiraz ettiği, ancak aynı mahkemece bu itirazların da reddedildiği öğrenildi. 


İP VE ULUSAL KANAL’DA ARAMA


İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, polisin partinin İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal’da arama yaptığını bildirdi.


Önsel, İstiklal Caddesi’nde bulunan il başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, polisin sabah saat 04.00-04.30 sıralarında İP, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisinin İstanbul ve Ankara’daki merkezlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiğini söyledi.


SERHAN BOLLUK’A SAĞLIK KONTROLÜ


Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, sağlık kontrolünden geçirildi. Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorgusu yapılan Bolluk, polis aracıyla Cerrahpaşa’daki Adli Tıp Kurumuna getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Serhan Bolluk, daha sonra tekrar emniyete götürüldü.  


“YARGI TALİMAT ALMAZ”


Öte yandan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon Soruşturması ile ilgili olarak, ”Yargı talimat almaz. Suçluyla, suçla mücadele eder. Bu tür işlerden siyasi sonuçlar çıkarmayı doğru bulmuyorum” dedi.


Şahin, gazetecilerin, ”Ergenekon Operasyonu” kapsamındaki gözaltılara ilişkin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, ”Soruşturmayla ilgili gelişmelerden ne kadar haberdarsınız. Taraflar arasında kılıçların çekildiği yönünde yorumlar var. Bu yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Şahin, ”Herkes görevini yapıyor. Biz de görevimizi yapıyoruz. Hukuk devletinde yasaların verdiği görevleri, görevle yükümlü olanlar yerine getirir” dedi.
Şahin, ”operasyonun AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilişkilendirilmesine” dair değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine, yasama, yürütme ve yargı organlarının yasalarla kendilerine verilen görevler çerçevesinde hareket ettiğini belirtti. Bakan Şahin, Türkiye’de kuvvetler ayrılığı ilkesine dayanarak, yargının ne yasama ne de yürütmeden talimat almadan özgürce hareket ettiğini söyledi.

1057080cookie-checkGözaltındakilere sağlık kontrolü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.