Hackerlar benim yazımı da sabote etti!

Bu sebepten dolayı tüm hackerları yeniden kınıyorum!


2000 yılı başlarında yaygınlaşmaya başlayan internet cafelerin sayısı hızla artmaya devam ediyor. Böyle devam ederse artmaya da devam edecek. Dışarıdan çok rahat gibi görünen işi bir de yapanlara sormak gerek.


Bu yazıyı yazmaya başlamayan önce, internet kafe sahibi bir arkadaşıma MSN Messengerden, ne dersin giriyim mi bu işe dediğimde aldığım cevap çok net idi:


“tatili bayramı akşam eve gitmeyi uyumayu unuturum akşama kadar be şebe gürültüye razıyım dersen gir.”


Bu arada internet evleri derneği sitesine bakmak istiyorum, www.tiev.net  . Ne yazık ki o da ColdHackers denilen bir güruh tarafından hacklenmiş.  Google’da araştırma yapıyorum, daha birçok site aynı durumda.


Aynı durumda olan Bodrum Atatürk Lisesi de varmış önceden ama orası düzeltilmiş.
www.bodrumataturk.com adresine girince, ana sayfadan hackerlara verilen mesaj da ilginç. Dijital savaş, bu şekilde devam edecek anlaşılan, ta ki gerekli düzenlemeler yapılana kadar..


Bankaciyiz.biz, menderespostasi.com, guvenlikdosyasi.com, girnenet.net, gikap.org, futbolaskina.com, pcloji.com, turkiyegercegi.net, canakkalemuftulugu.gov.tr gibi siteler de nasibini almış zamanında. Sıra bana ne zaman bana gelecek çok merak ediyorum.


kontraatak.com sitesinde ise ilginç bir durum var. Site indexi düzeltilmiş, ancak counter.php adlı  adreste, vermek istedikleri mesajı vermeye devam ediyorlar.


Bu ne densizlik, bu ne kendini bilmezliktir rahatlıkla, elini kolunu sallaya sallaya bu sitelere girebiliyorlar. Sonra da kendilerince mesaj bırakıyorlar.  Ve bunu da “essahtan” iş zannediyorlar.


Kendilerine öyle bir isim vermişler ki, dağdan indik artık internetteyiz der gibi.
Digital Kurdish Hackers…


Aslında, güvenlik önlemlerini iyi almış olsa bu siteler, bu tarz sorunlarla karşılaşılması daha da zorlaşır. İmkansız hale gelmez ama her elini kolunu sallayan hackerım diyip, siteye giriş yaparak bu tarz tatsız olaylara sebebiyet vermez.


Aslında hackleme faaliyetlerinin altında, sitelerde kullanılan kodlar yatıyor. Eğer, public yani herkese açık kodları kullanıyorsanız, hırsızları da davet etmiş oluyorsunuz. O yüzden, ya size özel yazılımlar geliştirmek üzere güvenilir bir şirketle anlaşacaksınız, ya da her yerde olan kodları kullanıp, bu tarz olaylara razı olacaksınız.


İşin bir de şu yönü var, Bodrum Atatürk Lisesi’nin, İnternet Evleri Derneği veya ticari amaçla satış yapmak için çalışmalarını yürüten bir siteyle kendine Digital Kurdish Hacker ismini veren grubun ne ilgisi var. Acaba, bu siteler aleyhte olacak bir şey mi yazdılar da hacklendiler. Bunu anlamak mümkün değil. Bence, sarhoş olmuş bir adamın sağa sola densizce ve düşünmeden saldırmasıyla aynı şey, önüne gelen her siteyi hacklemek.


Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere, işi dijital savaşa dönüştürüp kendini tatmin etmenin kimseye faydası yok. Bu savaşın sonu da yok. Sen onun sitesini, o senin siteni hackler, bu böyle devam eder gider.


Bu işlerin cezasız kalmaması gerektiği inancındayız. Gerekli yatırımlar ve yaptırımlar kısa sürede gerçekleştirilmeli.


Ki bari internet rahat bir ortam olabilsin. İnsanların gerildiği değil bilgi paylaşımı nedeniyle mutlu olduğu, aradığı bilgiye kolayca ulaştığı için içinin huzur dolduğu, yeni insanlarla tanışarak yeni ufuklara yelken açabildiği için yüzünün güldüğü bir ortam olabilsin…


Gerekli düzenlemelerin yapılması ümidiyle…


_______________


www.hakantopuzoglu.com.tr

682360cookie-checkHackerlar benim yazımı da sabote etti!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.