Hackney’de BNP ilanlarına protesto

Tüm Britanya çapında “göçmenleri bütün sorunların merkezi”, “köle”, “işe yaramaz yaratıklar”, siyah renkte olanları“maymunlar” olarak niteleyen 1 Mayıs’ta yapılacak yerel yönetimler seçimleri için çalışmalarını hızlandırdı.


Göçmen İşçiler Kültür Derneği, TOHUM Kültür Merkezi, Yaşanacak Dünya Gazetesi, Yüz Çiçekaçsın Kültür Merkezi’nden yapılan ortak protesto açıklaması aynen şöyle:


“Göçmenlerin ve siyahların en yoğun yaşadığı bölgelerden biri olan Hackney’de seçim çalışmalarını Hackney Gazette’ye verdiği ilanlarla sürdürmek isteyen BNP’ye karşı tüm halklarımızın gerekli cevabı vereceğine inanıyoruz. Bunun yanında Hackney Gazette’nin ırkçı ve faşist propagandanın sözcülüğüne soyunmuş olmasını ise anlamakta güçlük çekiyor ve ilanlara derhal son vermesini istiyoruz.


Hackney Gazette derhal BNP’ye ait olan tüm ilanları durdurmalıdır.


Britanya Ulusal Partisi kapatılmalıdır. Çünkü faşizmi kutsayan, göçmenleri aşağalayan, siyahları köle olarak niteleyen bir parti ayrımcılığın merkezidir ve çalışmaları derhal yasaklanmalıdır. 


2. Dünya Savaşı’nın başlamasına ve 40 milyon insanın ölmesine neden olan Hitler faşizmine yönelik her türlü söylemi ve eylemi bir “masal” olarak niteleyen BNP’nin Hackney başta olmak üzere tüm Britanya’da çalışma yürütmesine izin verilmesini ise “anlayamıyoruz” 


Bizler aşağıda imzası bulunan Kürt ve Türk halkının temsilcisi göçmen kurumlar olarak Hackney Gazette’nin vereceği ilanları derhal durdurması ve Hackney’de yaşayan tüm halklardan özür dilemesini istiyoruz. Çünkü BNP sadece göçmenlerin, siyahların değil, İrlandalıların, İngilizlerin, İskoçların da düşmanıdır. Unutulmamalıdır ki, Hitler faşizmi en büyük kötülüğü Alman halkına yapmıştır. 


Hackney’de yaşayan tüm halklara ise çağrımız eğer ilanlar durdurulmazsa Hackney Gazette okunmaması, tüm gazete bayilerinin Hackney Gazette’yi satmamasıdır.

812020cookie-checkHackney’de BNP ilanlarına protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.