Hakan Atilla tahliye edildi

Mayıs 2018’de ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek suçlamasıyla 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, tahliye edildi. Atilla’nın cezasından, daha önce tutuklu olarak cezaevinde bulunduğu 14 aylık sürenin düşülmesine karar verilmişti.

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki FCI Schuylkill Cezaevi’nde hapis cezasını tamamlayan Atilla, birkaç gün içinde sınır dışı edilecek ve Türkiye’ye dönecek.

Atilla’nın avukatı Halil Uzun, Voice of America (Amerika’nın Sesi) Türkçe Servisi’ne yaptığı açıklamada, müvekkilinin açtığı temyiz davasının devam ettiğini söyledi.

Halil Uzun, Atilla’nın Türkiye’ye dönmesinden sonra da davanın devam edeceğini belirtti.

Atilla’ya “ABD Hazine Bakanlığı’nı dolandırmak için kumpas kurma”, “Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı (International Emergency Economic Powers Act) delmek için kumpas kurma”, “bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma”, “bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma”, “kara para aklama” ve “kara para aklamak için kumpas kurma” suçlamaları yöneltilmiş; jüri, 6 suçlama içinde Atilla’yı sadece kara para aklamadan suçlu bulmamıştı.

2316830cookie-checkHakan Atilla tahliye edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.