Hakan Erdogan Productions’dan Londra’da Barok Müzik Festivali

Türkiye’de binlerce kişiyi klasik müzikle tanıştıran Hakan Erdogan Productions bu yaz Londra’da Barok Müzik Festivali düzenliyor.

15 Haziran 17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan festival, kendisine has “Soirées Rouges (KIZMIZI AKŞAMLAR) – Mostly French Baroque Music Festival” kapsamıyla Londra’ya farklı bir esinti taşıyacak.

Güney Londra’nın en güzel kiliselerinden Camberwell’deki St Giles Church’de gerçekleşecek konserlerde seyirci, geleneksel klasik müzik konserlerinin alışılmış kalıplaşan kurallarının dışında rahat bir ortamla karşılaşacak. Müzikseverler şaraplarını yudumlarken konseri adeta bir caz kulüp ortamında izleyebilecekler.

Festivalin açılış konseri 15 Haziran Çarşamba akşamı, saat 19:30’da başlayacak. Konserde ünlü İngiliz barok flüt virtüözü, Royal College of Music Barok Müzik Bölüm Başkanı Ashley Solomon, solist sanatçı olarak sahneye çıkacak. Ashley Solomon’a klavsende yine Royal College of Music’ten Dominika Maszczynska eşlik edecek.

Dünya çapında saygınlığa sahip flüt virtüözü Ashley Solomon, araştırmaları ve Kolombiyalı yerel müzisyenlerle konserleriyle de tanınıyor.

15 Haziran’daki ilk konserin ardından Dalston’daki Arcola Tiyatrosu’nda 2 Temmuz akşamı, saat 7:30’da Ashley Solomon & Royal College of Music Historical Performance topluluğunun konseri olacak.

5 Temmuz’daki Pierre Hantaï’nin harpsichord (eski tip piyano) konseriyle devam edecek festival 17 Temmuz’daki London Handel Players’ın konseriyle sona erecek. London Handel Players ruhsal derinlikleri ve kusursuz müzisyenlikleriyle müzik otoritelerince övülüp, 2000 yılından bu yana performansları ve kayıtlarıyla dünyanın dört bir yanında konserler veren bir topluluk.

Hakan Erdoğan, klasik müziğin Türkiye’de daha fazla tanınması çabalarına yıllardır ortak olan müzikseverlerden. Geçtiğimiz yıllarda Ankara Hipodromu’nda, Türkiye’de ilk defa yapılan klasik müzik açık hava konserleriyle ortama 30.000 kişinin katıldığı Carmina Burana, Beethoven’ın efsanevi 9.Senfoni’si ve Opera Ateşi konserlerini organize etmişti.

1998 yılından bugüne “İstanbul Bach Günleri”nin oluşumunu sağlayan Hakan Erdoğan “Ramazanda Caz”, “Sakıp Sabancı Müzesi-Kahvaltıda Caz” ve son yıllarda da “BACHçede Yaz Festivali” gibi organizasyonlara da imza atmıştı.

Barok Müzik Festivali ile ilgili bilgi ve biletler için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz:. https://www.eventbrite.com/cc/soirees-rouges-325229

2613360cookie-checkHakan Erdogan Productions’dan Londra’da Barok Müzik Festivali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.