Hakim ¨Kızınızdan uzak durun!¨ dedi

Hakimin kararına göre anne ve babası bundan sonra Aubrey Ireland adlı öğrenci kızın 150 metre kadar yakınına sokulamayacak, uzaktan seyretmekle yetinecek.

Cincinnati Üniversitesi’nde okuyan Aubrey, ¨Artık koca bir kız oldum, istediğimi yapmak hakkım, bu kadar insan sık boğaz edilmez ki!¨ diye önce anne ve babasını uyardı, bu uyarılarını sabırla sık sık tekrar etti. Babası David ile annesi Julia ise buna kulak asmayıp Aubrey’in ensesinden nefesi eksik etmeden onu izlemeye devam edecekti. Bu takip Aubrey’i bunalıma sokmakla kalmayıp genç ve güzel kız okulunda başarısız olmaya başladı. ABD’nin en seçkin müzik okulu ve konservatuarlarından olan Cincinnati Üniversitesi’ndeki bölüme burslu kabul edilmiş öğrenci kızın şikâyeti üzerine mahkeme anne-babaya kızlarına 150 metre uzakta durmak cezası verdi. Bunun üzerine babası ve annesi, ¨Biricik kızımızın iyiliği için onu her yarım saatte bir telefonla arıyorduk, hatırını ve ihtiyaçlarını soruyorduk, ne günâhımız vardı ki böyle yaptı¨ diye yakınırken, beri yandan bugüne kadar kızlarına yaptıkları okul masraflarını da geri istemekten uzak durmadı. Buna göre Audrey’in ailesine en az 70 bin Dolar para iades etmesi isteniyordu.

Amerikan toplumunda aile ilişkileri ve bireyleri açısından bir örnek teşkil eden bu haber dikkati kısa sürede çekmiş bulundu ve hemen bütün televizyon, radyo kanallarında haber olarak yer aldı, ayrıca basın geniş biçimde ilgi gösterdi.

1545620cookie-checkHakim ¨Kızınızdan uzak durun!¨ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.