Halk TV’de sendika sorunu

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’nun, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile toplu iş sözleşmesi imzalamak için masaya oturmak istemediği iddia edildi. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, muhatabın işveren olduğuna dikkat çekerek kendisinin de örgütlenme özgürlüğünü savunan bir gazeteci olduğunu söyledi.

TGS, Halk TV’de yeterli sayıya ulaştı ve haziran ayında Çalışma Bakanlığından toplu iş sözleşmesi için yetki aldı. Ancak Halk TV patronunun bu yetkiye itiraz ettiği ve sendikanın yaklaşık üç aydır süreci diyalog ile çözmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Medyakoridoru’nun haberine göre; kanalda program yapan kimi gazeteciler süreçten haberdar ve rahatsızlıklarını patron ile paylaştı.

TOKTAŞ: MUHATAP PATRONDUR

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, konunun muhatabının patron olduğunu ve onunla konuşulması gerektiğini belirterek “Ben bir gazeteciyim. Örgütlenme özgürlüğünü savunan bir gazeteciyim ama ikinci bir şapkam var. Ben burada bir yönüyle işveren temsilcisiyim” dedi.

Kendisinin yasal olarak bu işe müdahil olma şansı olmadığına dikkat çeken Toktaş, “Ne işçinin ne işverenin tarafında olma şansım var. O sebeple bunun doğru muhatabı işverendir. Bu sonuçta yasal bir süreç. Sendika ile işveren oturacaktır. Herhalde anlaşacaktır. Ben oralarda nasıl bir süreç işledi onu bilmiyorum. Sendika görüştü mü görüşülmedi mi onlardan haberim yok benim” dedi.

Toktaş “Bu yasal bir süreçtir. Sendika ve işveren o yasal süreci takip edecektir” diye ekledi.

Reklam

TGS YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

Evrensel’e konuşan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise sendika olarak yarın konuyla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’na ise ulaşılamadı. (İstanbul/EVRENSEL)

2553080cookie-checkHalk TV’de sendika sorunu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.