Halkevi’nden Newroz atağı

Halkevi’nden yapılan açıklamada, geçen yıl 2 hafta boyunca geniş kesimlerin katılımı ile bir festivale dönüşerek kutlanan ‘Newroz’, 2006 Yılında daha büyük ve daha uzun süreli kutlamalara sahne olacağı belirtildi.


Açıklamada şöyle denildi:


“1 Mart- 26 Mart 2006 tarihleri arasında Londra başta olmak üzere Britanya’nin dört bir tarafında coşkulu kutlamalara sahne olacak olan Newroz 2006 Festivali için tertip komitesini oluşturan dernekler yine ilk kez geçen gerçekleştiği gibi bu yıl da ortaokullar’da Newroz kutlamalarını gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.


Hackney, Haringey, Enfield, İslington ve Waltham Forest bölgelerinde bulunan ortaokullarda ve bazı ana okullarında kutlamalar gerçekleştirmeyi hedefleyen Newroz hazırlık komitesi bu amaçla bir çok ortaokul ile anlaşma sağladı. Geçtiğimiz haftalarda, White Hart Lane, Gladeşmore, İslington Green, İslington Arts and Media Holloway School, Haggerston Girls gibi okullarla anlaşma sağlayan Halkevi, Başkan İbrahim Doğuş ve Northumberland Park ortaokulu yetkililerinden Ian Powel’in yaptıkları bir toplantı ile Newroz 2006 kutlamaları içerisine Northumberland Park okulununda katılması konusunda anlaşma sağladılar.”


FOTOĞRAF: Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş ve Northumberland Park Ortaokulu’ndan Ian Powel

787780cookie-checkHalkevi’nden Newroz atağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.