Halkevi’nden sauna reklamı uyarısı

GİK DER Kadın Komisyonu, ATİK Yeni Kadın Grubu, ROJ Kadın Meclisi ve YÇKM’li Kadınlar’ı çatısında toplayan Platform, bir süre önce Türkçe yayınlanan gazetelerde yayınlanan çoğu fuhuş yuvası ‘sauna’ reklamlarına son verilmemesi halinde bu gazeteleri boykot edeceklerini açıklamıştı. Platform ayrıca yayınladığı “Deklarasyon”u da imzaya açmıştı.


Halkevi Başkanı Doğuş, kampanyaya karşın sauna reklamlarını basmakta ısrar eden gazetelere yönelik olarak şunları söyledi:


“Basın toplumumuzun aydınlanması için önemli bir araç. Bu çerçevede sauna reklamı yapan gazetelerin toplumun hassasiyetlerini gözönüne alarak bu reklamlardan vazgeçmelerini talep ediyoruz. Halkevi olarak bu konuda bir şeyler yapılması için üyelerimizden bize de baskılar geliyor…”


Doğuş, sözkonusu gazetelerin sauna reklamlarından vazgeçmeleri durumunda üyelerine çağrıda bulunarak bu gazetelerin kaybettikleri geliri telafi etmek için maddi ve manevi olarak destek olmalarını isteyeceklerini de sözlerine ekledi.



Hatice Güden


KAMPANYA BÜYÜYOR…


Öte yandan Platform yürütücülerinden Hatice Güden de kampanyanın her geçen gün büyüdüğünü söyleyerek şunları söyledi:


“Platform olarak görüşme yaptığımız reklam verenlerin gazetelere baskı yapması sevindirici. Bazı gazeteler oyalama yerine açıkca sauna reklamlarına son verecekleri tarihi açıklamalılar.  Ayrıca her zaman sauna reklamlarına karşı çıkan Day Mer’in açıklamasının da ‘saunacı’ gazeteler tarafından sanki kendilerini destekliyormuş gibi hatta değiştirilerek sunulmasını da esefle karşıladık.”


Güden, Türkçe gazeteleri dağıtan bakkallarla tek tek görüşmeler yaptıklarını belirterek, bakkallara “Burada Sauna Reklamı Basan Gazete Dağıtılmıyor” duyurusunun yapıştırıldığını da söyledi.


Güden, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlıklarının sürdüğünü vurgulayarak okurlardan kadın sömürüsüne çanak tutan sauna reklamlarına karşı kampanyaya katılmalarını istedi…


FOTOĞRAF: Halkevi Başkanı Doğuş


İLGİLİ HABERLER:


‘Saunacılara karşı destekten memnunuz’
Day Mer’den sauna reklamı karşıtı…
Saunacı gazetelere karşı deklarasyon…
Saunacı gazetelere Cambridge’den tepki…
Renkart da sauna ve reklamına ‘Hayır’…
‘Saunacı gazeteyi protesto edin’…
Sauna ve reklamlarına karşı tepki büyüyor…
GİK-DER’den ‘sauna’ reklamlarına karşı kampanya…


AÇIK GAZETE: Platformu destekliyor okurlarımızdan da ‘saunacı’ gazetelere karşı sürdürülen bu haklı kampanyaya, “temiz toplum” ve “kadın sömürüsüne hayır” demek için katılmalarını istiyoruz…

799780cookie-checkHalkevi’nden sauna reklamı uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.