Hamas, Arafat’ın karargahında…

Filistin Televizyonunun verdiği habere göre, El Kassam Tugaylarının şimdiye kadar dokunmadığı Arafat’ın evi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından Devlet Başkanlığı Sarayı olarak kullanılıyor ve Abbas, “Kasr-ı Ziyafa” olarak adlandırılan bu binada yabancı konuklarını ağırlıyordu. 

Gazze’ye en son gelen yabancı konuk olarak, İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kaldığı bina, Gazze şehrinin en güzel saraylarından biriydi. 

Gazze’nin Mısır hakimiyeti altındaki döneminde yapılan bina, bu dönemden 1967’ye kadar Mısır valilerince ikametgah ve yönetim binası olarak kullanılmış, ardından Filistin’in efsanevi lideri Yaser Arafat’ın hizmetine girmişti. 

Gazze’de El Fetih’in binalarının ele geçirilmesinden sonra binaların içindeki, bilgisayar ve televizyondan kapılarına kadar birçok eşya yağmalanmıştı. 

Filistin Başbakanı Haniye ise bu durumun ardından, önceki gece yaptığı açıklamada, Gazzelilere uyarıda bulunarak, “bunların Filistin halkına ait olduğunu” belirtmişti. 

Ancak istihbaratın karargahı dahil birçok karargahın, daha önceden boşaltılması nedeniyle, El Kassam Tugayları bu binalara çatışmasız girdi. 

Bu arada Gazzeliler, kağnılarla ve diğer araçlarla gelerek binalardaki birçok eşyayı götürüyor. 

Askerlerin karargahlarından yağmalanan un, şeker gibi yiyecek maddelerinin, birçok evde depolandığı görgü tanıklarınca ifade edildi. 

El Kassam Tugaylarının sözcüsü Ebu Ubeyde, basın toplantısını da Abbas’ın resmi ikametgahında (Muntada) yapmış ve “Basın toplantısını niye burada yapıyorsunuz” sorusuna, “Güvenli de ondan” cevabını vermişti. 
     
GAZZE’DE TEK SES    

Öte yandan Gazze’de El Fetih’e bağlı yayın yapan radyolar tamamen sustu. Radyoların istasyonlarının ve vericilerinin tahrip edildiği belirtildi. Gazze’de El Fetih’e bağlı El Hürriye ve Şebab (Gençlik) radyoları hizmet veriyordu. 

Gazze’deki İşçi radyosu da aylar önce, silahlı bazı kişilerin baskınına uğramış, bürosu tahrip edilen radyonun yayınına son vermişti. 

Bağımsız olan Elvan radyosu, Gazze FM de son olaylarla birlikte kapandı. 

Gazze’nin Hamas tarafından ele geçirilmesi ve Batı Şeria’da ayrı hükümet kurulacağının açıklanması, dört bir tarafından kapalı olan Gazzelilerde, “hayatın nasıl idame ettirileceği” endişelerini de beraberinde getirdi. Birçok vatandaş, evlerinde yiyecek ve gerekli diğer malzemeleri depolamak için bakkallara, pazarlara hücum etti.

1152840cookie-checkHamas, Arafat’ın karargahında…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.