Hamburg’da Yehova Şahitleri’ne ait kiliseye silahlı saldırı: 7 ölü

Alman polisi, Hamburg şehrindeki bir kiliseye yönelik silahlı saldırıda 7 kişinin öldüğünü ve çok sayıda yaralı olduğunu bildirdi.

Hamburg polisinin aktardığına göre saldırı Perşembe gecesi Gros Borstel semtindeki Deelböge Caddesinde gerçekleştirildi.

Yerel medya, saldırının Yehova Şahitleri’ne ait bir merkezi hedef aldığını aktardı.

Polis, saldırganın tek başına hareket ettiğini ve ölmüş olduğunu düşünüyor ve “saldırının nedenine dair güvenilir bilgi olmadığını” belirtiyor.

Der Spiegel dergisinin haberinde, 30-40 yaşlarında olduğu tahmin edilen silahlı saldırganın eskiden Yehova Şahitleri’ne üye olduğu belirtiliyor.

Polis, olay yerinde saldırgana ait olduğunu tahmin ettikleri bir ölü bulduklarını ve incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

‘Gaddar bir şiddet eylemi’

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Cuma günü yaptığı açıklamada saldırının “gaddar bir şiddet eylemi” olduğunu söyledi.

Almanya’daki Yehova Şahitleri topluluğu ise yazılı bir açıklama yaparak Hamburg’da “dini bir toplantının ardından üyelerine yönelik korkunç saldırıdan derin bir üzüntü duyduklarını” ifade etti.

Yerel saatle 21.00 sularında polise acil bildirim ulaştığı ve binaya giren polislerin ateşli silahla öldürülmüş ve ciddi biçimde yaralanmış kişiler buldukları kaydedildi.

Polis açıklamasında, daha sonra binanın üst katından silah sesi geldiği ve yukarı çıktıklarında ölmüş bir insana rastladıkları belirtilerek “kaçan herhangi bir fail olduğuna dair bir veri bulunmuyor” denildi.

Federal bir uyarı uygulaması olan NINAwarn’da saat 21.00 sularında bölgede yaşayanlara, “bir ya da birden fazla failin bir kilisede insanlara ateş açtığı” bildirimi gönderildi.

Çevrede yaşayan halka evlerinden çıkmama uyarısı yapıldı.

Yehova Şahitleri kimdir?

Yehova Şahitleri, 19. yüzyılda ABD’de Charles Taze Russell tarafından kurulan ve merkezi New York’ta bulunan uluslararası bir kilisenin parçası.

Hristiyan mezhebinin dünya çapında yaklaşık 8,5 milyon üyeye sahip olduğu tahmin ediliyor.

Batı ülkelerinde “kapı çalarak” sıradan halka ulaşmaya çalışan üyeleri, ayrıca kitap dağıtımı gibi misyonerlik faaliyetleriyle biliniyor.

Yehova Şahitleri’nin faaliyetleri, inançları ve bazı uygulamalarından ötürü Singapur, Çin, Vietnam, Rusya gibi kimi ülkelerde sınırlanmış veya yasaklanmış durumda.

2674160cookie-checkHamburg’da Yehova Şahitleri’ne ait kiliseye silahlı saldırı: 7 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.