Hamza’ya domuz özürü

Fanatik İslamcı tavırlarıyla tanınan ve halka Londra sokaklarında namaz kıldırarak İngiliz basınının gündeminden düşmeyen Ebu Hamza , yattığı ceza evinde yemeklerin ‘helal’ olduğunun söylenmesine rağmen,  mönüde ‘baharatlı domuz eti’ olduğunu görünce sinirlendi.

Olayın ardından, ‘Kancalı İmam’  lakaplı Ebu Hamza’nın kaldığı güney Londra’daki ‘Belmarsh’ hapishanesi amiri Goff Hughes, bir mektup yazarak tüm Müslüman mahkumlardan özür diledi. Amirin,  mektubunda ‘ Bir daha böyle bir hata yapılmayacaktır. Baharatlı domuz etinin ‘helal’ yiyecekler listesinde olduğunu düşünmüştük’ dediği ve domuz etinin hapishanedeki Müslümanlara verilen mönüden derhal çıkarılması için emir verdiği belirtildi.

Bir başka hapishane yetkilisi ise ‘ Müslümanlar bunu kasten yaptığımızı düşündü. Ama bu sadece bir hataydı. Yine de amir özür dilemeli. Bu bir şaka’ şeklinde açıklama yaptı.
İngiltere’de ‘azılı teröristler’ listesine alınan Ebu Hamza, kaldığı cezaevinde ‘domuz’  krizi yaşarken, halefi Kıbrıslı Türk İmam Ebu Abdullah, Londra sokaklarında cemaate namaz kıldırıp vaazlar  vermeye devam ediyor.

1093780cookie-checkHamza’ya domuz özürü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.