Hancock’un skandalında casus kamera endişesi

İngiltere’de Sağlık Bakanı Matt Hancock’un danışmanı Gina Coladangelo ile öpüşürken çekilen gizli görüntülerinin yayınlanması yeni bir krizi tetikledi. İngiliz bakanlar, ofislerinde casus kamera ve dinleme cihazı olup olmadığının belirlenmesini istedi.

İngiltere’de geçen hafta yayımlanan videoda, Sağlık Bakanı Matt Hancock (42) kendisi gibi evli ve üç çocuk sahibi danışmanı Gina Coladangelo (43) ile bakanlıkta öpüşürken görülüyordu. Hancock’un eşi Martha Hancock ile evlerini ayırmasına ve bakanlıktan istifasına neden olan videonun, odadaki yangın alarmına gizlenmiş bir casus kamera tarafından çekildiği konuşuluyor.

Kamerayı yangın alarmına ya bakana muhalif bir görevlinin ya da düşman bir devlet istihbaratçısının gizlemiş olabileceği tartışılıyor.

Casus kamera iddiası hükümetin diğer üyelerini de endişeye sürükledi. İngiliz bakanlar, bakanlıklardaki ofislerinde casus kamera ve dinleme cihazı olup olmadığının belirlenmesi için acilen inceleme yapılmasını istedi.

İstihbarat servisi MI5’in videonun nasıl ve kim tarafından çekildiğini araştırmak için bu hafta kabine ofisiyle görüşeceği belirtildi.

İngiltere Adalet Bakanı Robert Buckland, bakanlık ofislerinde bakanların ve yetkililerin hassas materyalleri meraklı gözlerden uzakta tartışabilecekleri güvenli alan olması gerektiğini belirtti.

Buckland, bu tür görüntülerin düşmanca hükümetlerin eline geçmesi durumunda ulusal güvenliğe zarar gelebileceğini söyledi. Bakan, ofislerde kamera ve dinleme cihazı kontrollerinin düzenli yapılmasını istediklerini açıkladı.

2527320cookie-checkHancock’un skandalında casus kamera endişesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.