‘Hani seçimle gelen seçimle gider diyordun’

CHP lideri, gözaltıları eleştirirken, “Seçimle gelen seçimle gider diyordu. Bunu sadece kendisi için istiyor, başkaları için istemiyor” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal , dün partisinin MYK toplantısına başkanlık etti.

“BUNU SADECE KENDİSİ İÇİN İSTİYOR”

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu’nun, “Teröre destek veriyorsa, ilişkisi varsa daha önce niye gerekeni yapmadınız? Türkiye, hukuk içerisinde kalarak bu sorunları çözmelidir. Hani ‘seçimle gelen seçimle gider’ diyordu. Bunu şimdi sadece kendisi için istiyor, başkaları için istemiyor. Dün heyetler eşliğinde törenle girdiği binaya bugün polislerle giriyor” dediği belirtildi.

“BU KADAR YALANI NASIL SÖYLEYEBİLİYOR”

Toplantıda MYK üyeleri, “FETÖ, AKP döneminde palazlanmadı” diyen Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarını da eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Bu kadar müsteşar, vali, kaymakam, emniyet müdürü kimin zamanında atandı?” dediği belirtilirken, bir MYK üyesinin de, “Bu konuşmaları duyunca, bu kadar yalanı nasıl söyleyebiliyor şaşırıyoruz. Bu atananlar sanki başka ülkeden ihraç edilmiş gibi konuşuyorlar” tepkisini dile getirdiği bildirildi.

29 EKİM MESAJI

Kılıçdaroğlu’nun 29 Ekim cumhuriyet bayramı’nda 1. Meclis’ten Anıtkabir’e kadar yapılacak yürüyüşe katılacağı açıkladığı, “Sadece CHP’lileri değil tüm yurttaşları oraya bekliyoruz. Cumhuriyetimizi tüm yurttaşlarımızı kutlayacağız, Atatürk bayraklarıyla yürüyeceğiz” dediği ifade edildi.

“MHP’NİN AÇIKLAMALARI İYİ ANALİZ EDİLMELİ”

Başkanlık sistemini öngören Anayasa değişikliği tartışmaları da ele alınırken, MHP’den gelen sürekli değişen açıklamaların iyi analiz edilmesi gerektiği belirtildi. Milliyet / Meriç Tafolar

2022640cookie-check‘Hani seçimle gelen seçimle gider diyordun’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.