Haraç çetesine toplam 68 yıl ceza

Londra’da Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Haringey Tottenham bölgesinde faaliyet gösteren ve toplum içinde yasadışı faaliyetlerini sürdürdüğü mahkemece açıklanan 6 sanığa çıkarıldıkları Woolwic Kraliyet Mahkemesi’nde jüri tarafından suçlu bulunarak ceza yağdı.


Londra Polisi’nden (Metropolitan Police) yapılan açıklamada Trafalgar (SCD8) Operasyonu kapsamında sanıklardan 5’inin ateşli silahların kullanıldığı çatışma soruşturması kapsamında 17 Şubat günü gözaltına alındıkları belirtildi. Polis’in mahkemede ceza alan zanlıların yaşı, mesleği, işledikleri suç ve aldıkları ceza ilgili açıklaması şöyle:


– İbrahim Aslan (21): İşsiz. 2 Ekim 2003’te Tottenham Total Petrol İstasyonu’nda yine bir Türk vatandaşını öldürmeye teşebbüsten 13  yıl hapis cezası.
– Erdal Özman (25): 2 Ekim 2003’te Tottenham Total Petrol İstasyonu’nda yine bir Türk vatandaşını öldürmeye teşebbüsten15 yıl hepis cezası.
– Gündüz Engin (21): İşsiz.Yaşamı tehdit eden ateşli silah taşımaktan 8 yıl.
– Rıfat Dincer (39):  Şoför. Yaşamı tehdit eden ateşli silah taşımaktan 8 yıl.
– İrfan Comooğlu (23): İşsiz. Şiddet kullanmak, şantaj komplosu, ateşli silah taşımak, şantaj için cafe baskınında bulunmak suçlarından toplam 8 yıl.
– Ethem Gezen (27): Şiddet kullanmak, şantaj komplosu, ateşli silah taşımak, şantaj için cafe baskınında bulunmak suçlarından toplam 16 yıl.


Mahkemede genç sanıkların Türk toplumuna ait işyerlerine silahlı baskınlar düzenleyerek zorla para istedikleri, genellikle şiddet uyguladıkları açıklandı.İstihbarat bilgilerinde hakim karşısına çıkarılan gençlerin Türk toplumuna yönelik baskı uygulayan  çete ağının yalnızca bir parçası olduğu belirtildi.


STOKE NEWINGTON’DA CAFE BASKINI


Mahkemede yargılamaya konu olan bir diğer dosya da yine Türk ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Hackney Stoke Newington’daki cafe baskınıydı. Polis verilerine göre; 5 Eylül 2003 günü 15-20 kadar silahlı Türk genci Samurai kılıcı, demir, muşta, ateşli silahlarla Stoke Newington’da yine işletmecisi Türk vatandaşı olan bir cafeyi bastı. Mahkemede ceza alan Comooğlu’nun cafe baskınında silah kullanarak bir kişiyi yaraladığı, bir diğer Türk’ün de işaret parmağının kılıçla kesildiği tanık ifadelerinde yer aldı.


Zanlıların karıştığı bir başka olay da adam yaralamaktı… 2 Ekim 2003 günü de saat 4.15’te Tottenham Total Petrol İstasyonu’nda Kuzey Londra’da yaşayan bir Türk gencinin yanına yaklaşan mavi Volkswagen Passat’taki dört gençten Özmen ve Aslan’ın otomobilden atlayarak genci kovaladığı ve yakın mesafeden açılan ateş sonucunda da genci kolundan yaraladıkları açıklandı. Polis, Özlem ve Aslan’ın 4 Ekim günü 9 mm’lik tabancalarıyla gezerken yakalanarak aynı gün adam öldürmeye tam teşebbüs ve ateşli silah taşımak suçlarından tutuklandığını belirtti.


Dincer, Gündüz ve adı yasal nedenlerle açıklanmayan üçüncü şahıs, Aslan ile birlikte aynı arabada yakalanarak ateşli silah taşımaktan tutuklananlar arasında yer aldığı yine mahkeme kayıtlarına geçti.


POLİS ÇETELERE KARŞI KARARLI


Polis Müfettişi Detektif Harry Hennigan, “Soruşturmanın silahlı suç işleyenlere karşı kararlığımızı gösterdi” dedi.


“Umarız bu cezalar Londra’daki Türk toplumuna suçluların mutlaka yakalanacağı mesajını verir ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlar” diye konuşan Hennigan, topluma da şu çağrıda bulundu:


“Londra’daki Türk toplumu çete üyelerinin daha ciddi suçları işlemeden ve mahkemeye düşmeden önce polisin yakalamasına yardımcı olur…”
 

788450cookie-checkHaraç çetesine toplam 68 yıl ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.