Haringey Belediye Başkanı Özbek: Toplumu en layıkıyla temsil ettiğime inanıyorum

Haringey Belediye Başkanı Eczacı Ali Özbek, 22 Mayıs’ta (2017) görevini devrediyor. Özbek, görevde olduğu bir yılı değerlendirirken “Toplumu en layıkıyla temsil ettiğime inanıyorum” dedi.

Londra belediyelerinde ilk Kürt ve Alevi kimlikli belediye başkanı ünvanını alan Özbek, geçen yıl belediye meclis üyelerinin çoğunluk oyuyla başkanlığa 1 yıl için seçilmişti.

Toplumsal çalışmaları ve yardımlarıyla tanınan sevilen başkan Özbek, başkanlık dönemini şöyle değerlendirdi:

– TOPLUMUN BAKIŞI: Görevim temsiliyet olmasına karşın, bizim toplum İçişleri Bakanlığı’ndaki vize sorunundan belediye evindeki tahtakurusu sorununa kadar, hatta gecenin dördünde “çatım akıyor” diye her türlü sorununda gece gündüz beni aramaktan çekinmedi.

– HARİNGEY’İN EN BÜYÜK SORUNU: Haringey’in en büyük sorunu konut ve caddelerde araç parkı. 2025’e kadar 20 bin konut yapılmalı. Haringey’de halen 3 bin evsiz bölge sakini var

– HARİNGEY’İN GELİRİ: Kısıtlı gelire karşın eğitimde ve sağlıkta kesinti yapmadık, kütüphaneleri kapatmadık. Yalnızca araç parkına 50p zam yaptık. Belediye vergileri 2018’e kadar artırılmayacak. Hükümet kaynaklarından en çok kesintiye uğrayan belediyelerden biri de Haringey’dir. Bölge sakinlerine yansımaması için çaba gösterdik.

– TOPLUMDAN İSTEKLERİ: Toplum merkezi ve yerel yönetime katılmalı. Erken seçimde mutlaka sandığa gitmeli. Toplum eğitime önem vermeli. Okul, öğrenci ve aile üçgeninde iyi bir iletişim oluşturulmalı. Toplum kurumlarına sahip çıkmalı. Çocukların ayağı toplumsal bilincin verildiği kurumlara alıştırılmalı.

TOPLUMA DESTEĞİM SÜRECEK: Ben yalnızca belediye başkanlığından ayrılıyorum. Onların sorunları yine sorunumdur. Toplumun iyi, kötü ve dar günlerinde hep yanında olacağım. Çağrıldığım bütün toplantılara katılmaya çalıştım. Toplumu en layıkıyla temsil ettiğime inanıyorum. “Nema lazım” diyemem. Bizim orada bir laf vardır “Ağalığa paydos, beyliğe nihayet” Ben ne ağa oldum ne de bey. Halkın adamıydım, öyle de devam edeceğim. Dedemin bir sözü vardır. “Durma çalış gece gündüz. Kâr-ı keskin eyle berk…Kalırsa düşmana kalsın, dosta muhtaç olma tek… Kazandığınızı başınızın üstüne koymayınız, size yerin dibine batırır. Ayaklarınızın altına alın ki size yüceltsin…” Bu söz bana başkanlığımda da yol gösterdi…

TOPLUMA TEŞEKKÜR: Bizim toplum bir zor bir toplumdur. Bütün toplum üyelerine teşekkür ederim. Giderayak bütün basına, STK’lere ve bütün kurumlara teşekkür ediyorum. Onlar var ki sukünet ve huzur var.

 

2092600cookie-checkHaringey Belediye Başkanı Özbek: Toplumu en layıkıyla temsil ettiğime inanıyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.