Haringey ve Hackney’deki öğrenci aileleri: Güvenli olana kadar okul açılmasın!

Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun yoğun yaşadığı Haringey bölgesindeki öğrenci aileleri ve öğrermenler internetten yapacakları halk toplantısında hükümete “Okullar güvenli olana kadar geri dönüş yok!” mesajı verecek.

DAY MER, Okulların geniş bir şekilde açılması konusunda Haringey’deki ailelerin kaygı ve sorularını dinlemek, buna karşı ortak bir boykot kampanyası örgütlemek için, Ulusal Eğitim Sendikası NEU’nun Haringey şubesinin tarafından organize edilen Halk Toplantısına katılınmasını istedi.

DAY MER açıklamasında “Okullar ile ilgili gelişmeleri öğrenmek, eğitim çalışanlarımızı ve okullarımızı nasıl destekleyebileceğimizi tartışmak için bu toplantıya katılalım. Okullar güvenli olana kadar geri dönmek yok” denildi.

Zoom’da yapılacak toplanıya, Haringey NEU’dan Ed harlow, Haringeyli öğrenci ailelerinden Regine Pilling ve İşçi Parti aktivisti emekli öğretmen Jane Shallice konuşmacı olarak katılacak.

Toplantıyla ilgili ayrıntılı bilgi ve facebook grubuna şu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.facebook.com/groups/1710525262445920

BİSİKLETLİ EYLEM

Öte yandan sosyal medyada bir araya gelen Haringey ve Hackney’deki öğrenci aileleri ve öğretmenler ilkokulların 1 Haziran Pazartesi günü açılmasını aynı gün bisikletlerle protesto edecek.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Öğretmenler, ebeveynler ve toplum üyeleri olarak, okulların 1 Haziran Pazartesi günü değil, güvenli olduğunda açılmasını, bununlar beraber okulların ileri bir tarihte açılmasını istiyoruz. Öğretmenler, ebeveynler ve toplum üyelerin bir arada olduğu bir çok kampanya, ikinci bir enfeksiyon dalgası riskine karşın okulların açılmasını boykot ediyoruz.

Bu talebimizi direk sorumluları ile paylaşmak için 1 Haziran Pazartesi günü, Londra’nın dört bir yanından bisikletlerimiz ile Great Smith Street, SW1’de bulunan Eğitim Bakanlığına saat 16’da itibaren toplanacağız.

Ulusal Eğitim Sendikası NEU’nun okulların güvenli olması için sundukları 5 şart karşılanmadı. Enfeksiyon ve ölüm oranları halen çok yüksek seviyede olduğu için okulların 1 Haziran’da açılmasının güvenli olmadığını açıkça belirtti. Bir çok bilim adamı ve okul yöneticiside aynı fikirde.

Çocuklarımızın ve okullarımızın güvenliği için sizleri bu önemli etkinliğe katılmaya çağırışıyoruz.”

Ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linklerden alınabilir:

Haringey
https://www.facebook.com/events/2669635076639100/

Hackney
https://www.facebook.com/events/2903859223054967/

2420560cookie-checkHaringey ve Hackney’deki öğrenci aileleri: Güvenli olana kadar okul açılmasın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.