Hasan Kutlu memleketine uğurlandı

SÜLEYMAN TOPAL – İngiltere’de yaşayan, Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi’nin (DAY MER) üyesi olan Hasan Kutlu (60) İngiltere Alevi Kültür Merkezi’nde (İAKM-Cemevi) 17 Eylül cuma günü yapılan cenaze töreni sonrasında toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gönderildi.

19 Temmuz Pazar günü de Kahramanmaraş’ın Ağcaşar köyünde son yolculuğuna uğurlanan Kutlu’nun cenazesine EMEP Genel Başkan Yardımcısız Umut Yeğin ve bölge illerinden yönetici ve üyeler de katıldı.

Kutlu, 2 Eylül Perşembe günü saat 03:00 sularında Langhedge Lane, N18’de bir arasokakta bacağından ciddi şekilde yaralanmış olarak bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede de yaşamını yitirmişti. Kutlu’nun şüpheli ölümü konusunda polisin henüz bir açıklama yapmadığı öğrenildi.

İAKM-Cemevi’nde saat 17’de yapılan cenaze törenine kalabalık bir katılım oldu. DAY MER’den Ahmet Sezgin ve Feyzullah Cinpolat’ın da konuşma yaptığı törende Kutlu’nun
DAY MER üyesi olarak işçi sınıfı mücadelesinin en ön saflarında yer aldığı belirtilerek yoldaşlarının yerinin doldurulamayacağı belirtildi.

Törenden sonra acılı aile taziyeleri kabul etti.

POLİSTEN YARDIM ÇAĞRISI

Polisten yapılan açıklamada Hasan Kutlu’nun Edmonton’da (evinin yakınında) yaralı olarak bulunduğu belirtilerek Kutlu’yu son anlarında görenlerin bilgi vermesi istendi. Açıklamada Kutlu’nun 2 Eylül Perşembe günü saat 03:00 sularında Langhedge Lane, N18’de bir ara sokakta bacağından ciddi şekilde yaralanmış olarak bulunduğu bilgisine yer verilerek hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Olayla ilgili bilgisi olanların 101’i aramaları ya da “CAD1301/2Sep” referansıyla @MetCC tweet göndermeleri istendi.

Hasan Kutlu

2550510cookie-checkHasan Kutlu memleketine uğurlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.