Hatay Valisi: İdlib’de 9 şehit, Reuters: 34

Hatay Valisi Rahmi Doğa İdlib’de Suriye ordusunun saldırısı sonucu 9 askerin hayatını kaybettiğini, ağır yaralıların olduğunu açıkladı. Vali daha sonraki açıklamasında bu sayıyı 22’ye çıkardı.

Reuters’ın haberine göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise İdlib’deki hava saldırılarında en az 34 Türk askerinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. İspanyol haber ajansı EFE de en az 30 Türk askerinin yaşamını yitirdiğini iddia etti. Ajans, haberini TSK kaynaklarına dayandırdı

Hatay Valisi Doğan, kameralar karşısında yaptığı açıklamada da “Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye’ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Yaralılarımıza gerekli müdahaheleler yapılmaktadır.” dedi.

Saldırının Suriye savaş uçakları tarafından Balyun bölgesinde yapıldığını duyurdu.

ACİL GÜVENLİK TOPLANTISI

İdlib’deki saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı’nda güvenlik toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarıyla bir güvenlik toplantısı gerçekleştirmiştir. 2 saat önce başlayan toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilmiştir” açıklaması yaptı.

İyi Parti de, Genel Başkan Meral Akşener’in İdlib’deki son durumla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefonda görüştüğünü, gelişmeleri Ankara’da takip etmek üzere Balıkesir programını iptal ederek Başkent’e döndüğünü duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, parti yönetiminin Ankara’da olan üyelerini topladı.

MHP’den yapılan açıklamada da “Genel Başkanımız divan üyelerimizle birlikte genel merkezde gelişmeleri takip etmektedir” denildi.

NATO’YA BİLGİ

Saldırı sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı, “Sayın Bakanımız NATO Genel Sekreteri ile görüşmüştür.” açıklaması yaptı.

Stoltenberg, 11 Şubat’ta Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada “İdlib’deki saldırıları kınıyor, Esed rejimi ve Rusya’ya acilen saldırıları durdurma çağrısında bulunuyorum” demişti.

2391010cookie-checkHatay Valisi: İdlib’de 9 şehit, Reuters: 34

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.