Havalimanı Eşkıyası Sırra Kadem Bastı

MAHMUT ŞENOL – Eşkıya geçtiğimiz ay, Nisan ayının on yedisinde, Pazartesi günü Kanada’da bir göründü ânında zulayı patlatıp yok oldu.

Toronto Havalimanı’na bir uçakla gelen 22 milyon Dolar değerinde altın külçeleri çalıp sırra kadem bastılar. 

Hollywood filmlerine yakışır tarzda, ustaca bir düzenle çalındı. 

Polis iz peşinde, bizleri de merak içinde kıvrandırmak istiyor olmalılar ki, ser verip sır vermiyorlar. 

Bir uçak iniyor havalimanına, nereden gelmektedir, neyi taşımaktadır bunları bilmiyoruz şimdilik; polis sözcüsü klişe açıklamalar yapmakla yetindi.

Evet, uçak süper güvenlikle çevrili havalimanına iniyor, ancak hemen ardından aktör George Clooney dahil olmak üzere Hollywood’un ne kadar ünlüsü varsa tümünün resmi geçit yapar gibi katıldığı o meşhur ¨Ocean’ın 11’i¨ (Ocean’s 11) filmindekini andıran bir maharetle soyguncular uçağa geliyor, nasıl yapıyorlarsa altınları yüklenip buhar oluyorlar. 

Meşhur sözdür; hırsıza anahtar dayanmazmış. 

Biz de meraktayız, anahtarları nasıl buldular, onca güvenlik içinde girip çıkılan Uluslararası Toronto Pearson Havalimanına nasıl ellerini kollarını sallayarak girip çıktılar? 

Bakın da görün; bundan iyi bir Amerikan filmi yakında yapılır.

Zaten eşkıyalar merak edilen hikâyeler bırakır ardında. 

Öte yandan, üstüme vazife gibi ekstradan merak ettim, 22 milyon Dolarlık altın yaklaşık 395 kg çekiyor; hani yükte hafif pahada ağır desek değil, tersini söylesek hiç değil. 

Tarihte benzerleri var: Bu soygunlar arasında rekoru elinde tutan İngiltere’deki 1963 tarihli ünlü tren soygunudur. 38 milyon Dolarlık altın çalınmıştı. 

O vakit, İngiliz tren soyguncuları 15 kişilik çeteydi, 12’si ele geçti, üçünü aradınsa bul; altınlarla yok oldu gittiler.

Bizler de hani meraklıyızdır böyle ince aksatalı soygun maceralarına… 

Fransız romancı Maurice Leblanc’ın 1905’de yarattığı roman karakteri Arsène Lupin sosyetenin ince ve usta parmaklı hırsızıydı. Hem kadınların kalbini hem de kasalarındaki pırlantaları çalıyordu. 

Bir de Walt Disney’in çizgi roman serisi Ördek VakVak Amca’da (Donald) Duck) zengin bir amcazade ördek vardı; adı Scrooge McDonald idi, hatırlarsınız.

Zırnık koklatmayan Scrooge amcanın paracıkları bir büyük havuzu dolduruyor, bu hazineye dadanmış Beagle Boys adlı üç soyguncu kardeşten oluşan çete sık sık havuzu boşaltıp ortalıktan kayboluyor, sonra nasıl oluyorsa, havuz tekrar doluyor ve  Aynasızlara enselenip demirparmaklık ardına düşmüş yılışık soyguncular, kısa sürede kaçıp tekrar havuza dadanıyorlardı. Komik şeylerdir, fakat bu çizgi romandadır. 

Oysa şimdi işin komedisi yok, Kanada polisi RCMP gizemi çözmek için ter döküyor.

Hatta ABD’nin FBI’nı harekete geçiren ciddi bir soygun cevapsız kalmaktadır. 

Fakat öyle böyle, önünde sonunda soygunun arka planı aydınlanacaktır; fakat acar muhabiriniz de ¨tafsilatlı bir havadis alır almaz sizleri haberdar edecektir¨, emin olunuz.

 

2689180cookie-checkHavalimanı Eşkıyası Sırra Kadem Bastı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.