Havana’da yüz bini aşkın yönetime destek için sokakta

Küba’nın başkenti Havana’da 100 binden fazla kişinin katıldığı büyük yürüyüşte halk yönetime destek verirken ABD’nin uyguladığı ambargoların kaldırılmasını istedi.
Küba’nın başkenti Havana’da yüz bini aşkın kişi yönetime destek için sokağa çıktı

Küba’nın başkenti Havana’da 100 binden fazla insanın katıldığı büyük yürüyüşte halk ABD’nin ülkeye yönelik ambargolarına tepki gösterdi. Yönetime destek için toplanan Kübalılar Fidel ve Raul Castro’nun fotoğraflarını taşıdılar. Raul Castro, nisan ayında Komünist Parti’nin liderliğini bırakmış ancak “devrim için bir er olarak savaşmaya devam edeceğini” söylemişti.

Mitingde konuşan Küba Başkanı ve Komünist Parti lideri Miguel Diaz-Canel, “Düşman bir kez daha vatandaşlarımızın kutsal birliğini ve huzurunu bozmaya çalıştı” dedi. Diaz-Canel, Kovid-19 vakaları ülkede artış gösterirken böyle bir mitingin “boş yere yapılmadığını” vurgulayarak, “Sizi bir kez daha ambargoyu, saldırıları ve terörü kınamak için topladık” diye konuştu.

Küba’nın diğer şehirlerinde de yönetime destek eylemleri düzenlendi.

Sol’da yer alan habere göre, Díaz-Canel, ülke hakkında hiçbir yalanın tesadüfen ortaya çıkmadığını, her şeyin soğukkanlılıkla hesaplandığını belirtti. Küba lideri ayrıca medya ve resmi hükümet kanallarına karşı siber saldırılar düzenleyerek ulusa saldırma ve aynı zamanda olası savunma araçlarını silahsızlandırma girişimlerini kınadı. “Bunların hiçbiri yeni değil” diyen Díaz-Canel, Küba’nın egemen ve bağımsız kalmaya kararlı olduğunun altını çizdi.

HÜKÜMETİ PROTESTO EDEN EYLEMLER GERÇEKLEŞMİŞTİ
Küba’da geçen pazar günü, gıda ve ilaç kıtlığını protesto etmek için birçok kente insanlar sokaklara çıkmıştı. Protestocular, daha fazla siyasi hak talebinde de bulunmuştu. Hükümet, bu protestoları “ABD’nin sebep olduğu ekonomik zorlukları kendi çıkarları için kullanan ABD destekli karşı devrimcilerin organize ettiğini” ifade etmişti.

2533050cookie-checkHavana’da yüz bini aşkın yönetime destek için sokakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.