Hayat tavlaya benzer

Yaşam’ı eğer bir oyuna benzetmeniz gerekseydi hangi oyunu seçerdiniz?

 

Hayatta tedbirli olup her attığı adımı düşünerek atıp, doğru kararlarla ve aklın yoluyla  basarıya ulaşmak isteyenlerin cevabını duyar gibiyim: SANTRANC!

 

Onlar “hayat bir oyunsa santranc gibi oynanmalı” diyeceklerdir. Hayatın sundugu veya sunmadığı  her seyin farkında olup da  gözü yükseklerde olanların tercihi ise poker olacaktir.

 

Çünkü yanlız poker oynarken elinizde olana aldırmadan risk alir, sonuca gitmeye calışır bazen hakettiginizden fazlasını kazanırsınız…

 

Bana sorarsanız yaşama en cok benzeyen oyun tavla oyunu …

 

Pers imparatorunun veziri tarafindan tam 1400 yıl önce tasarlanan bu oyunu herkesin iyi kötü oynadığını biliyorum.

Tavlanın cok popüler bir oyun olması, hemen herkesin bu oyunla ilgili ahkam kesmesine nedendir. Kazananlar galibiyetlerini tecrübe ve akla bağlarlarken, kaybedenlerse, hep rakiplerinin şansından şikayetci olurlar. Pers imparatorunun Hint imparotoruna armağan etmek amaciyla tasarlanmasını emrettiigi tavla oyununda, tecrübeli  oyuncular bilir, kim daha iyi düşünür, daha ileriyi görür ve doğru hamleyi yaparsa o kazanir. Ama avucunuzda sıkı sıkı tuttuğunuz, kaybediyorsanız heyecandan bazen tavla dışına savurdugunuz, öptüğünüz, sevdiginiz, küfrettiginiz ,kızdığınız zarlar aslında oyunun kaderinin gerçek belirleyicisidirler.

Dostlar işte bu nedenle ben hayatı tavla oyununa benzetiyorum. Çünku  hayatta her zaman Dogru seyleri yapmaniz kazanmaniza yetmez.Cünkü gereken biraz da şanstir… SANSINIZ ACIK OLSUN…

1088210cookie-checkHayat tavlaya benzer

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.