Hayat Tv’de her pazar Londra programı

Hayat Televizyonu İngiltere Temsilciliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:


“Artı eksi 7 LONDRA her Pazar 21: 00’ de Hayat Televizyonu ekranlarında Sizlerle olacak… Hüseyin Günay’ın proğram sunuculuğunu üstlendiği  artı eksi 7 LONDRA’ nın  yapım ekibin de Yılmaz Yadırgı, Günay Demirci, Filiz Erol, Ayşegül Altın, Gül Çiçek ve  Evren Demirel bulunuyor. Haftada bir yayınlanacak programın süresi 30 dakika olacak.”


Hayat Televizyonu, Türksat 2A uydusu üzerinden yayına başlamıştı. Yüzlerce aydın, sanatçı, sendikacı, kitle örgütü temsilcisi ve emekçinin imecesiyle oluşan televizyon kanalı, Türkiye’in yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar’da da izlenebiliyor.


“FARKLI BİR KANAL…”


Hayat Tv’nin kuruluş amacını anlatan tanıtım yazısı da şöyle:


Çok görüntü, çok gürültü var! Hepsi aynı kaynaktan geliyor…


Evlerimizin içini, kafamızı ve günümüzü dolduran bir yoğunlukla, yıka-devire akıyor…


Bize seçme, ayıklama olanağı tanımadan, birbirinden kopuk, darmadağınık sesler ve
gölgelerden oluşan bir yığın halinde hayatımıza kuruluyor…


Bir sabun köpüğü kadar ömrü olmayan her şey, gerçek haber, doğru yorum kılığında karşımıza dikiliyor…


Tek kanallı devlet televizyonu günlerinin üzerinden neredeyse 20 yıl geçti. Teknoloji ilerledi, televizyon yayıncılığı gelişti. Ancak, kanal sayısı onları, yüzleri bulsa da, biz hâlâ aynı “tek kanalı” izler gibiyiz…


“İletişim Çağı” denilen bu çağda, günümüz görüntü gerçekliği tarihsel toplumsal ve kültürel yabancılaşmayı güçlendiriyor. Milyonlarca işçi ve emekçi, evlerinin başköşesine yerleştirdikleri alıcılardan kendilerine dayatılanı izlemeye mecbur kılınıyor.


Dünyanın dört bir yanında yüzlerce kanalın aynılaşmış yayınlarının teksesliliğini kırma çabaları, bazı olumlu örnekler olsa da, yetersiz kalıyor. Dayatılmış “tek kanal”dan rahatsız olan ve kapatıldıkları cam kutudan kurtulmak isteyenleri bir araya getirebilecek bir televizyon kanalı kurulamamıştı ama artık hayat televizyonu var…

809690cookie-checkHayat Tv’de her pazar Londra programı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.