Hayat ve sürpriz

Hayatta sürprizlerle karşılaşmayalım. İmkânsız bu, hayat sürprizlerle doludur.


Gerçekten insan, hayat ve işte sürprizler.


Öyle hadiselerle karşı karşıya kalıyor ki kişiler,  insanların hayatlarında olmasının imkânsız olarak gördüğü zamanlar oluyor ki, birde bakmışsınız olmaz dedikleriniz olmuş ve bu da size ya rabbi ne yücesin dedirtiyor.


Öyle zamanlar ki, sana hiç gözüyle bakan kişinin konuşalım dediği zamanlar mesela.


Rabbim yücesin şüphesiz işte bir kere daha ispatladın deriz. Ne zaman? Size gösterdiği nimetler karşısında. Kişilere değer verdirttiği günler…


Bizlere büyüklerimizin Allah’ in hikmetinden sual olunmaz dedikleri bu olsa gerektir deriz böyle süreçlere. Hayat öyle karmaşık ki, ne denir bilmem.


Hiç aklınızdan geçmeyen kişilerle karşılaşma durumları olabiliyor. Sizin kalbinizi kıran, size olmadık sözleri sarf eden kişinin mekânın yakınından geçmek gibi.


Veya aracınızı park etmek gibi, görüşmek değil isminden bile uzak durmak istediğiniz kişiler vardır ya hayatınız da veya hayatımızda.


Hepimiz çalışarak başarı elde eden insan veya insanlar kim olursa olsun takdir etmesini bilmeliyiz. Nankör olmamalıyız.  Şükür biliriz.


Dün bağlı olduğumuz vilayete gittim. Vilayette oto park meselesi var gibi geldi bana. Artık yerel seçim sürecinde halk değerlendirmeli ve de reis adayları bu konu hakkında proje geliştirmeli.


Projeler gerçekleşecek cinsten olmalıdır. İşte bu arada kişilere takılmadan konuşalım. Aklımın ucundan geçmeyen eski tanıdık birinin evinin yakınına arabayı par ketmişim. Kadere bakınız.


Aslında araba evine ne kadar yakınsa,  kalben de o kişiye ruhen o kadar uzağım. Ben size olmadık ve yenmesi, yutulması imkânsız sözler söyleyeceğim ve bir çırpıda siz beni bağışlayacaksınız. Yapmadığınız, yapmanızın mümkün olmayan işlerle size konuşacağım ve siz beni hemencecik oturup kalktığınız kişiler listesine alacaksınız.


Siz beni bağışlayacaksınız. Ne ala. Kişileri kırayım, bağırayım sonra bir çay ikramıyla gönlünü alayım. İnsan kalbinin tamiri kolay mıdır? Dünyanın en zor tamiridir.


Size kulak vermeyen birisine kulak verir misiniz, sesini duyar mısınız? Sizin emeğinizi birilerinin sözüyle eksi gören biri olan beni, siz bana güvenirsiniz öyle mi?


İnsanlar birbirini anlamalı diyoruz. Anlamalı ama neyi, ne kadar anlamalıdır? Kendisinin haklarını koruduğu kadar başkalarının hakkını da gözetmeli. Nefsinin değeri kadar karşında ki kişininde izzeti nefsi var.


Hayatta başımızın belası dilimizdir, üslubumuzdur.  Günler gelir, günler geçer. Kalan kalp kırmalar ve de unutulan vaatler kalır. Sönen arkadaşlıklar.


Dün bunu düşündüm. Sadece ruhu bu olan  ve buna yatkın kişiler için. Çay içme teklifini kabul etmedim.

714930cookie-checkHayat ve sürpriz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.