Hayyam Garipoğlu yeniden gözaltında

Batur’un iddiası üzerine savcılığın talimatı ile Hayyam Garipoğlu gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Geceyi şubede geçrecek olan Hayyam Garipoğlu’nun yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili olarak adliyeye sevk edilen 4 kişiden 1’i serbest bırakıldı. Katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun amcası işadamı Hayyam Garipoğlu da gözaltına alındı.

Şoförün savcılıkta verdiği ifade Hayyam Garipoğlu’nu yaktı

Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem G.’yi sakladıkları ve kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan Nida Garipoğlu’nun şoförü Ahmet Batur savcılıkta,”Babası Cem’i alırken yanında Hayyam Garipoğlu’da vardı” şeklinde ifade verince, polis, Hayyam Garipoğlu’nu Etiler’deki evinde gözaltına aldı.

Polisteki sorgularının ardından sabah saatlerinde İstanbul Adliye’sine götürülen şüpheliler arasında bulunan Mehmet Nida Garipoğlu’nun makam şoförü Ahmet Batur, polisteki ifadesinde geçmeyen bir ayrıntıdan bahsetti. Savcılıkta verdiği ifadesinde saat 02.00 sıralarında Beylikdüzün’ndeki adresten Cem G.’yi babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun aldığını söyleyen Ahmet Batur, “Ancak Mehmet Nida Garipoğlu otomobilde yalnız değildi. Araçta Hayyam Garipoğlu’da vardı. Cem G.’de araca bindikten sonra hızla uzaklaştılar” dedi.

Bu ifade üzerine Savcılık harekete geçerek polise Hayyam Garipoğlu’nun yakalanması talimatı verdi. Cinayet Büro Amirliğine bağlı dedektifler Hayyam Garipoğlu’nu evinde gözaltına aldı. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Garipoğlu, sorgulanmak üzere Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Arka kapıdan içeri sokulan Hayyam Garipoğlu’nun Ahmet Batur’un ifadesi üzerine sorgulanacak. Geceyi Asayiş Şube Müdürlüğünde geçirmesi beklenen Hayyam Garipoğlu’nun yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.

CEM’İ ONLAR MI KAÇIRDI?

Gözaltındaki şüphelinin verdiği ifadeye göre, Cem Gariboğlu, cinayetten sonra saklandığı Beylikdüzü’ndeki evden amcası işadamı Hayyam Garipoğlu ve babası Nida Garipoğlu tarafından götürüldü.

ADLİYEYİ UZAKTAN İZLEMİŞTİ

Bundan iki gün önce Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili olarak Nida Garipoğlu’nun savcıya ifade verdiği dakikalarda, İstanbul Adliyesi’nde gelişmeleri uzaktan izleyen biri vardı.

Kendini gizlemek için adliye binasına girmeyen olan biteni dışarıdan izleyen bu sürpriz gözlemci, bir kez daha savcı karşısına çıkan Nida Garipoğlu’nun ağabeyi Hayyam Garipoğlu’ndan başkası değildi.

Adliye binasının kapısına bile gelmeyen Hayyam Garipoğlu otoparkın bulunduğu bölümden gelişmeleri izlemeyi tercih etmişti.

197 GÜNLÜK SIR ÇÖZÜLMEYE BAŞLADI

Gözaltına alınan zanlıların verdikleri ifadelerde polisten 197 kaçtıktan sonra teslim olan Cem Garipoğlu’nun İstanbul’da kısa süreli olarak kaldığı ev bulunmuştu.

Gözaltına alınan Hayyam Garipoğlu, sağlık kontrolünden geçirildi

Münevver Karabulut cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan iş adamı Hayyam Garipoğlu, sağlık kontrolünden geçirildi.

Alınan bilgiye göre, cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine gözaltına alınan Garipoğlu, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen Garipoğlu, ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

1221930cookie-checkHayyam Garipoğlu yeniden gözaltında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.