HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Beşli çete büyüdükçe halkın lokması küçülüyor

Partisinin Kadın Meclisi toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: “Fakirleştik, yoksullaştık, aç kalıyoruz, tüketemiyoruz, üretemiyoruz sesleri toplumun her yanından yankılanmakta.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, partinin genel merkezinde toplandı. Toplantının açılışında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuştu. Sözlerine cezaevlerindeki kadınları selamlayarak başlayan Buldan, “Bu yola birlikte çıktık, birlikte mücadele ettik ve mücadelemizi bugünkü güçlü konuma birlikte taşıdık. Bundan sonraki süreçte de bu onurlu mücadelemizi aynı kararlılıkla zafere ulaştırmak için birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Eşit, adil, demokratik bir yaşamı kadın mücadelemizle hep birlikte inşa etmek için bu zaferi yakalamak zorundayız” dedi.

DERİNLEŞEN YOKSULLUK
Buldan, “Derinleşen yoksulluk, artık sefalet gerçekliğine dönüşmüştür. Bunu iktidarın pratiklerinden ve uygulamalarından görüyoruz. Yangının büyüdüğü mutfaklar, işsizliğin ağır yükü altında ezilen gençler, kadınlar, milyonlar; geliri giderini karşılamayan çalışanlar, emekliler bu sefalet ortamını en yakıcı haliyle yaşamaktadır. Bu halk gerçekliğine karşın saray yönetimi, utanmadan, sıkılmadan ekonominin ne kadar büyüdüğü ve büyüyeceği yalanını her gün Türkiye halklarına söylemeye ve bunu sürdürmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“KADINLAR YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLMEKTE”
Artan enflasyona da dikkati çeken Buldan, “Sadece 3 ay içerisinde ikiye katlanan cari açıkla, freni patlamış enflasyonla, zam üstüne zamlarla, vergi üstüne vergilerle, dünyanın en değersiz para birimine dönüşmüş lirasıyla bu ekonomi dibe doğru son hızla çakılmaya devam ediyor. Market raflarındaki, pazar tezgahlarındaki fiyatlar, doldurulamayan fileler, ödenemeyen borçlar, boş kalan tarlalar, fiyatı uçup giden temel ihtiyaçlar, üretemeyen tezgahlar sarayın tam tersini gözler önüne sermektedir. Fakirleştik, yoksullaştık, aç kalıyoruz, tüketemiyoruz, üretemiyoruz sesleri Türkiye toplumunun her yanından yankılanmaktadır. Derin yoksulluk en çok da kadınlar üzerinde yoğunlaşmaktadır. Son derece bilinçli bir politika ile kadınlar mutlak yoksulluğa mahkum edilmektedir” şeklinde konuştu.

“BEŞLİ ÇETENİN EKONOMİSİ BÜYÜYOR”
“Halkın kesesinden bedelsiz kredi verilen ultra zenginlerin ekonomisi büyümektedir” diyen Buldan, “Hazinenin peşkeş çekildiği bankaların ekonomisinin büyüdüğünü biliyoruz. Beşli çetelerin, yandaş vurguncuların ekonomisinin büyüdüğünü biliyoruz. Fakat onların ekonomisi büyüdükçe halkın lokması her gün küçüldüğünü de biliyoruz. Halka porsiyonları küçültün, kuru ekmekle yetinin diye buyuranlar kadınların, halkın ekmeğinden çalıp kendi saltanatlarını finanse etmektedir. Bunun da farkındayız. Tarlada, evde, fabrikalarda, atölyelerde, eğitimde, sağlıkta üretenlerin, kadınların, emeğinin karşılığından çalınmakta; yandaşın cebine aktarılmaktadır. İşte iktidarın büyümeden kastettiği bu kadar ceberut, bu kadar vicdansız ve karanlık ekonomi budur” diye belirtti. EVRENSEL

2599100cookie-checkHDP Eş Genel Başkanı Buldan: Beşli çete büyüdükçe halkın lokması küçülüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.