HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Cumhurbaşkanı adayımızı Şubat’ın ilk haftası açıklayabiliriz

Ayşe Sayın / BBC Türkçe – Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başını çektiği Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecini hızlandırdı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Buldan, “Şubat’ın ilk haftası” adayın isminin kamuoyuna açıklanabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklamasının ardından, muhalefet partilerinde de seçim hazırlıkları hız kazandı.

27 Eylül 2021’de açıkladığı tutum belgesinde, diğer muhalefet partileri ile ortak aday için müzakereye açık olduğunu duyuran HDP, bir süre önce kendi adayını çıkarma kararı aldı.

HDP yönetimi, “resmen muhatap alınmaları” halinde, Millet İttifakı ile ortak aday için müzakereye kapılarını açık tutuyor ve ortak aday üzerinde uzlaşılması halinde, çıkardığı adayı çekebileceğini belirtiyor.

Bu nedenle HDP’nin adayını açıklamak için 13 Şubat’ta ortak aday belirlemek için masaya oturacak olan Millet İttifakı’nı bekleyip beklemeyeceği merak konusuydu.

2665240cookie-checkHDP Eş Genel Başkanı Buldan: Cumhurbaşkanı adayımızı Şubat’ın ilk haftası açıklayabiliriz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.