HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Seçim bildirgeleri 30 Mart’ta

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sancar, seçim bildirgelerini 30 Mart’ta büyük buluşmayla paylaşacaklarını duyurdu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Mithat Sancar, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere dikkat çeken Sancar, “Az kaldı. Halka yoksulluğu, sefaleti, katlanılması zor bir yaşamı reva gören AKP-MHP iktidarından bu ülkenin kurtulacağı tarihi ana sayılı günler kaldı” dedi.

Seçim bildirgesini paylaşacakları tarihi duyuran Sancar, “Seçim bildirgemiz son aşamasına gelmiş durumda. 30 Mart’ta büyük bir buluşmayla seçim bildirgemizi açıklayacağız. Açıklayacağımız bildirge Türkiye’nin demokratik çözüm programı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sancar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bu iktidar bloğu varlığını devam ettirmek için her yola başvuruyor, tarihimizin en karanlık, en tehlikeli ittifakı oluşmuş durumda. Bu dönem büyük değişimin eşiğinde olduğumuz bir dönemdir. Biz biliyoruz ki toplumsal ve siyasal mücadele sadece parlamentodan ibaret değildir. Ama ortaya koyduğumuz güçlü mücadelenin parlamentoya yansıması da çok önemlidir. Dolayısıyla riske girmedik. Bu zorba, bu kumpasçı iktidarın inisiyatifine de kaderimizi terk etmedik. Yeşil Sol Parti ile seçime giriyoruz.

En büyük dersi sandıkta vereceğiz. Biz onların hileleriyle de, oyunlarıyla da baş etmeyi öğrendik, bu da onlara büyük dert olsun. Yolumuz üçüncü yoldur. Yolumuz şimdi yeşilin ve solun yoludur. Değişim yolu ve adresi bu seçimlerde Yeşil Sol’dur. İnanıyoruz ki 14 Mayıs’ta tüm seçim sandıklarını yeşile boyayacağız. Mayıs’ın baharıyla Yeşil Sol’un baharı sandıklarda buluşacaktır.

Israrla sorunlarımızın çözüm yolu demokratik siyasettir diyoruz. Bu açıdan parlamentonun önümüzdeki dönem hayati bir önem taşıyacağını da görüyoruz. Bu nedenle parlamento seçimlerine çok büyük önem veriyoruz. Zulme karşı buradayız, birlikte değiştireceğiz. Yıkıma ve talana karşı yeniden inşa için buradayız, birlikte değiştireceğiz. Kadınların mücadelesiyle buradayız birlikte değiştireceğiz. Söz veriyoruz hep birlikte değiştireceğiz. Zalimlere kaybettireceğiz, mazlumlara kazandıracağız. Yeşil Sol kazanacak, ittifaklarımızla birlikte kazanacağız. Tüm Türkiye halklarına kazandıracağız.”

2677690cookie-checkHDP Eş Genel Başkanı Sancar: Seçim bildirgeleri 30 Mart’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.