HDP: Gergerlioğlu’na tahliye kararı verildi

Anayasa Mahkemesinin (AYM) Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tutuklanmasının “hak ihlali” olduğu yönündeki kararını Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermesinin ardından Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verildi.

Karar, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Twitter hesabından “Adalet mücadelemiz sonuç verdi. AYM kararı sonrası Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verildi. Milletvekillerimiz, yöneticilerimiz ve partililerimizle Sincan’a vekilimizi karşılamaya gidiyoruz.” ifadeleriyle duyuruldu.

GERGERLİOĞLU’NA 30 BİN TL TAZMİNAT ÖDENECEK
AYM Genel Kurulu, yerel mahkemeye gönderdiği kararında, “Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile ifade özgürlüğünün ihlalinin” sonuçlarının ortadan kaldırılması için Gergerlioğlu’nun yeniden yargılanmasına başlanması, mahkumiyet hükmünün infazının durdurulması ile yeniden yapılacak yargılamada durma kararı verilmesi şeklindeki işlemlerin yerine getirilmesini istedi. Kurul kararın bir örneğinin de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesine karar verdi. Kurul ayrıca Gergerlioğlu’na 30 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

AVUKAT ALINAK: GEÇMİŞ OLSUN HOCAM
Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Abdi Alınak, AYM kararının yerel mahkemeye gönderilmesine dair Twitter’dan yaptığı duyuruda “AYM’nin kararı tebliğ edildi. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi ek karar ile infaz durdurma kararı verdi. Şimdilik geçmiş olsun sevgili hocam” ifadelerini kullanmıştı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu da Twitter paylaşımında “Sonunda karar savcılığa gönderilmiş. Bugün bırakırlar artık… Babamı almaya gidiyoruuumm” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla verilen 2 yıl 6 ay ceza, 17 Mart’ta Meclis Genel Kurulunda okunmuştu. Sonrasında milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesine yaptığı ihlal başvurusu sonuçlanana kadar Meclisi terk etmeyeceğini açıklayarak HDP grubunda adalet nöbeti başlatmıştı. Bir süre sonra nöbet başlattığı yerde gözaltına alınan Gergerlioğlu daha sonra tutuklanmıştı.

Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Alınak: Tahliyenin geciktirilmesi tam bir fiyasko
Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Alınak: Tahliy

2529530cookie-checkHDP: Gergerlioğlu’na tahliye kararı verildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.