19.2 C
Istanbul
Friday, March 29, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE “HDP olmadan mümkün olmayacak…”

“HDP olmadan mümkün olmayacak…”

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, partisinin Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı’nda gündeme ilişkin konuştu.

“Toplumsal mutabakat” mesajı veren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yarın açıklayacakları deklarasyona işaret etti. Sancar, “HDP olmadan, bu ülkeye demokrasiyi, barışı, eşitliği özgürlüğü getirmek mümkün olmayacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda başladı.

 

Konferansın basına açık kısmında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, son dönemdeki tartışmaları değerlendirdi. “HDP olmadan, bu ülkeye demokrasiyi, barışı, eşitliği özgürlüğü getirmek mümkün olmayacaktır” mesajı veren Sancar, yarın açıklayacakları deklarasyona işaret ederek şunları kaydetti:

‘TOPLUMSAL MUTABAKATLA ÇÖZMEK İSTİYORUZ’

“Biz programlarımızı kimseye kayıtsız şartsız kabul edilmek üzere dayatıyor değiliz. Toplumun bütün kesimleri ile müzakere istiyoruz. Türkiye’de demokrasiye giden yol, müzakere ve diyalog, katılım ve toplumsal meşruiyet geçiyor. HDP bunun en etkili önerilerini sunuyor. Yarın da temel mesajımız bu olacak. Hedefimiz bu, müzakere istiyoruz. Sorunları silahla, şiddetle, savaş politikaları ve güvenlikçi anlayışla değil, müzakere, diyalog ve en geniş toplumsal mutabakatla çözmek istiyoruz.

‘HDP OLMADAN MÜMKÜN OLMAYACAK’

Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmeye talibiz. HDP olmadan, bu ülkeye demokrasiyi, barışı, eşitliği özgürlüğü getirmek mümkün olmayacaktır. Müzakere kanalları yerleştikçe, diyalog sürekli hale geldikçe bunu Türkiye’nin bütün halklarına anlatabileceğimizden hiçbir şüphe duymuyoruz.”

2552250cookie-check“HDP olmadan mümkün olmayacak…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.