HDP: Tuğluk raporu, tıbbi normlardan uzak

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Yüreğir İlçe Örgütü’ne yönelik saldırıya ilişkin “Bizler bu saldırganların iktidarın beslediği, büyüttüğü ve yetiştirdiği çeteler olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, haftalık olağan basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. HDP Eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporuna tepki gösteren Günay “Bir kez daha ATK’nin söz konusu hasta tutsaklar olduğunda ne kadar düşmanca yaklaştığını, kendisini yargının ve iktidarın yerine koyarak raporlar düzenlediğini gördük. Bizler hep söyledik cezaevleri artık ölüm evlerine dönüştü, iktidarın ’90’lardaki faili meçhullerin yerini cezaevleri politikaları aldı, hasta tutsaklara yönelik düşmanlık politikalarının yerini aldı” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Dün gece Adana’da HDP Yüreğir İlçe Örgütü’ne yönelik saldırıya dikkat çeken Günay, “Bizler bu saldırganların iktidarın beslediği, büyüttüğü ve yetiştirdiği çeteler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu saldırılarla asla sonuç alamayacaklar. Bizleri direniş, geleneğimizle ve mücadelemizle bugüne kadar hiçbir baskı aygıtı ile bizi yıldıramadılar. Bu saldırılarla asla bizleri yıldıramayacaksınız” dedi.

“TIBBİ NORMLARDAN UZAK RAPOR HAZIRLANDI”
Cezaevlerinde yaşanan ihlallere de değinen Günay, hasta tutukluların durumuna dikkat çekti.

HDP eski eş genel başkan yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında verilen Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna da değinen Günay, “Aysel Tuğluk ile ilgili Kobanê kumpas davasında savunma yapıp yapamayacağını sordu. ATK, ilgili soruyu cevaplamadan cezai sorumluluğunun tam olduğunu söylediği bir rapor düzenledi. Mahkeme başka bir soru sordu, ATK ise tıbbi normlardan uzak bir rapor hazırladı. Bir kez daha ATK söz konusu hasta tutsaklar olduğunda ne kadar düşmanca yaklaştığını, kendisini yargının ve iktidarın yerine koyarak raporlar düzenlediğini bir kez daha gördük. Bizler hep söyledik cezaevleri artık ölüm evlerine dönüştü, iktidarın 90’lardaki faili meçhullerin yerini cezaevleri politikaları aldı, hasta tutsaklara yönelik düşman politikalarının yerini aldı. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere bütün hasta mahpuslar bir an önce salıverilmeli, serbest bırakılmalı hasta mahpuslara yönelik düşmanca ve  intikam politikalarından vazgeçilmelidir” diye belirtti.

6 partinin yuvarlak masa toplantısı hakkında da yorum yapan Günay “Çizilmiş çemberi aşamayan, resmi kodların ötesine geçemeyen, inkar zihniyetini aşamayan bu siyasetin Türkiye’ye bir hayrı yoktur. Toplantıya kimin katılıp katılmayacağını dahi milliyetçi dayatmaların belirlediği buluşmalar ülkenin sorunlarına çözüm olmaz” ifadelerini kullandı. EVRENSEL

2585150cookie-checkHDP: Tuğluk raporu, tıbbi normlardan uzak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.