HDP Tunceli Milletvekili gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda gözaltına alındı. Önlü’nün gözaltına alınmasıyla, gözaltındaki ve tutuklu HDP’li milletvekili sayısı 13’e yükseldi.

HDP’den yapılan açıklamada “Dersim Milletvekilimiz Alican Önlü’nün Elazığ’a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’ndan bindiği uçak, havalandıktan bir süre sonra Esenboğa Havalimanı’na geri dönerek iniş yapmıştır. Milletvekilimiz Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alınmıştır.” denildi.

Alican Önlü’nün Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtiliyor.

Doğan Haber Ajansı (DHA), Önlü hakkında 12 farklı fezlekenin olduğu ve zorla getirme kararının bulunduğunu bildirdi.

Dün de HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ile HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel tutuklanmışlardı.

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca da tutuklandı

Demirel hakkında hazırlanan iddianamede, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlarından 10 yıldan 23 yıla kadar hapis isteniyor.

Alican Önlü’nün gözaltına alınmasıyla, gözaltındaki ve tutuklu HDP’li milletvekili sayısı 13’e yükseldi.

Demirtaş sağlık kontrolünden geçirildi

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen hafta kalp rahatsızlığı nedeniyle cezaevi revirinde muayene edildikten sonra Çarşamba akşamı sıkı güvenlik önlemleri altında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Hastanenin kardiyoloji bölümünde kroner kalp muayenesi yapılan Demirtaş’ın EGK’sı çekildi ve kan tahlili yapıldı. Demirtaş, ardından yeniden cezaevine götürüldü.

HDP sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen geçen hafta Selahattin Demirtaş’ın “cezaevinde kalp spazmı geçirdiğini ve gerekli sağlık hizmetinden mahrum bırakıldığını” söylemişti.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında ise, Demirtaş’ın cezaevinde kalp spazmı geçirdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti ve “Devlet Hastanesi’ne sevk edilebileceği kendisine iletilmesine karşın, hastaneye gitmek istemediğini beyan ettiği” kaydedilmişti.

DHA’nın haberinde Demirtaş’ın yapılan kan tahlilinin ardından herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadığı, kolesterolünün yükseldiğinin belirlendiği belirtildi.

2039270cookie-checkHDP Tunceli Milletvekili gözaltına alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.