HDP’li belediyelere kayyum atanmasına tepkiler: Kayyum en büyük darbe pratiğidir

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine kayyum atanması ve belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasına sosyal medyadan tepki yağdı.

İçişleri Bakanlığı, Siirt Belediyesi Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediyesi eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Siirt Kurtalan Belediye Eş Başkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş ile Muş Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Başkanı Casim Budak gözaltına alındı ve görevlerinden uzaklaştırıldı.

Bakanlık yaptığı açıklamada “Siirt Belediye Başkan Vekilliğine Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Iğdır Belediye Başkan Vekilliğine Iğdır Valisi Enver Ünlü, Siirt Valiliğince Baykan Belediye Başkan Vekilliğine Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Kurtalan Belediye Başkan Vekilliğine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Muş Valiliğince Altınova Belde Belediye Başkan Vekilliğine Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık görevlendirilmiştir” dedi.

Görevlendirmenin ardından belediye binalarının çevresi polis tarafından ablukaya alındı.

HDP
HDP

TEPKİLER

Kayyum atamaları için “millet iradesine darbe” diyen Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu “İşte darbe..! Milletin iradesine iktidar darbesi bu..! Bize darbe yapacaklar diyenler milletin iradesine darbe yaptı yine Yazıklar olsun! Niye seçim var ki??? Iğdır, Siirt il ve Kurtalan ve Baykan ilçe Belediyelerine kayyım atandı. Belediye Eş Başkanlarımız gözaltına alındı” paylaşımı yaptı.

“KAYYUM EN BÜYÜK DARBE PRATİĞİDİR”
HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili olan Meral Danış Beştaş ise, “Bu sabah Siirt, İğdır, Kurtalan ve Baykan Belediye’lerine kayyum atanarak, belediye eş başkanlarımız gözaltına alındı. Darbecisiniz. Kayyum en büyük darbe pratiğidir” paylaşımında bulundu

EŞ BAŞKAN BERİVAN IŞIK’IN KAPISI KIRILDI
Polisler, gözaltına aldıkları Siirt Belediyesi Eş Başkanı Berivan Helen Işık’ın hem Siirt’teki hem de Batman’daki ailesinin evine eş zamanlı baskın düzenledi. Batman’daki baskında polisler, evin kapısı ve camlarını kırdı. Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, “2 saat sonra görevinin başına gidecek belediye başkanının çocuğu ve annesiyle kaldığı evin kapısını kırarak gözaltı yapmak!” ifadeleri ile duruma tepki gösterdi.

HAKVERDİ: KAYYUM DARBEDİR
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Kayyum darbedir” diyerek, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: “Kayyum sandık iradesine ve demokrasiye darbedir.”

KAFTANCIOĞLU: DARBECİ ZİHNİYET
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Halkın iradesine ipotek koyan darbeci zihniyet, gece yarısı operasyonlarıyla devam ediyor. Atanmış askerlerle, seçilmişlerin ve halkın hakkı gasp ediliyor.”

ÇEPNİ: HALK İRADESİNİ TESLİM ALAMAZSINIZ
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tankınızla, topunuzla, paralı askerlerinizle binaları işgal edebilirsiniz, ancak halkın iradesini asla teslim alamazsınız. Halk iradesi ile kayyum rejimini yıkacağız” dedi. (EVRENSEL HABER MERKEZİ)

2415250cookie-checkHDP’li belediyelere kayyum atanmasına tepkiler: Kayyum en büyük darbe pratiğidir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.