HDP’li Güzel hakkındaki fezleke, Cumhurbaşkanlığı’nda

HDP Milletvekili Semra Güzel hakkındaki fezleke, Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi. Diyarbakır vekili olan Güzel’in, hava operasyonunda öldürülen bir PKK üyesi ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Semra Güzel, Volkan Bora isimli PKK’lı ile fotoğrafı için, çözüm sürecinde çekildiği açıklamasını yapmıştı.

Güzel’in yaptığı açıklama şu şekilde:

“Sadece benim değil milyonlarca insanın geleceğe dair umutlandığı ve barışı arzuladığı bir süreçte, bizatihi hükümetin karşı tarafla görüşmeler yaptığı göz önüne alınırsa, bu fotoğrafların bugün hakkımda yürütülen karamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılması kabul edilemez.”

Güzel 5 sene önce ele geçtiğini düşündüğü fotoğrafın“bir siyasi kumpasın parçası olarak” servis edildiğini savundu. Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı tarafından, TBMM’ye sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi.

Bahçeli: HDP’yi, Türk siyasi hayatında görmeye tahammül edemiyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında, HDP’li Semra Güzel’in fotoğrafı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, Güzel’in dokunulmazlığının derhal kaldırılmasını istedi.

Devlet Bahçeli şöyle konuştu:

“Biz TBMM’de terörist istemiyoruz. Terör örgütüne eleman devşiren HDP’yi, Türk siyasi ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. AYM’nin görevini de yapmasını bekliyoruz. Mehmetlerimize kurşun sıkan hainlerle düşüp kalkacaklar, sonra da karşımıza geçip demokrasi özgürlük insan hakları barış ezberlerini utanmadan sıralayacaklar. Bu ne kepazeliktir, ne pişkinliktir.”

MHP lideri Bahçeli, sonrasında sözü İBB’nin bazı çalışanlarını hedef alan soruşturmaya getirdi ve CHP’yi hedef aldı.

Bahçeli, “Bize ‘Saray’ın sözcüsü’ diyen Kılıçdaroğlu, Kandil’in tedarikçisidir” dedi.

2577250cookie-checkHDP’li Güzel hakkındaki fezleke, Cumhurbaşkanlığı’nda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.