HDP’li seçmen: Mersin’de ‘Nükleercilere oy vermeyeceğiz’ fikri yaygın

Mersin’de gelir seviyesi yüksek Suriyeli göçmenlerin yaşadığı Viranşehir’de uğradığımız pazarda çoğu pazarcı oyunun HDP’ye olduğunu söylemişti. “Bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş”a diyen ve partilerinin barajı aşacağına inanan pazarcılar, HDP’nin Mersin’deki oy potansiyelini yansıtıyor.

Mersin’de yaşayan çok sayıda Kürt seçmen var.

Kasım 2015 seçimlerinde HDP yüzde 15 oranında oy aldı. Bu oran 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise yüzde 17’ydi.

KHK’larla ihraç edilen akademisyenlerin kurduğu bir kütüphane ve cafe niteliği olan Kültürhane’ye yaptığımız ziyaret sırasında da HDP’lilere rastlıyoruz.

Çeşitli atölyelerin ve kültür sanat etkinliklerinin düzenlendiği Kültürhane’de HDP İl Seçim Koordinasyonu’ndan Volkan Gültekin sorularımızı yanıtladı.

Gültekin, HDP olarak yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini ve HDP’nin Mersin’den 2-3 milletvekili çıkarmasını beklediklerini söyledi.

Gültekin aynı zamanda muhalefet partilerinden ziyade AKP tabanının oylarını kazanma bilinciyle seçim çalışmaları yaptıklarını ekledi sözlerine.

Tiyatro sanatçısı Ali Sesal ise Mersin’de nükleer santrale karşı olan büyük bir kitlenin olduğunu vurgulayarak HDP’nin bu konudaki duruşunun net olduğunu aktardı.

Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Özge Özdemir / BBC Türkçe

2199950cookie-checkHDP’li seçmen: Mersin’de ‘Nükleercilere oy vermeyeceğiz’ fikri yaygın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.