Öcalan’dan mesaj var: ‘Sağlığım iyi, başarılar’

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 2 yılı aşkın süre sonra kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret etmesine izin verilen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın siyasi bir mesaj göndermediğini söyledi. Temelli, Öcalan’ın, sağlığınin iyi olduğunu belirttiğini ve önümüzdeki seçimlere dönük “başarı dilemekle” yetindiğini açıkladı.

Temelli, “Öcalan’a tecrite son verilmesi” talebiyle 7 Kasım’tan bu yana açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e ve ona destek verenlere dönük “eylemlerine son vermeleri” çağrısı içeren bir mesaj da göndermediğni bildirdi.

Adalet Bakanlığı’nın 2 yılı aşkın süredir Abdullah Öcalan’a uyguladığı ziyaretçi yasağı, Cumartesi günü kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaretine izin verilmesiyle kaldırıldı.

Mehmet Öcalan, ziyaret ve Öcalan’ın mesajıyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, HDP Milletvekili ve Mehmet Öcalan’ın oğlu Ömer Öcalan, ziyaretin “devlet çağrısıyla” yapıldığını söylemişti.

Hükümet kanadından görüşmeye ilişkin bilgi verilmeyen HDP’de iktidarın bu adımı, “Öcalan’a tecritin sonlandırılması” talebiyle açlık grevinde olan ve artık sağlık durumları kritik eşiğe gelen Güven ve diğer açlık grevindekilerin bu eylemi sonlandırmaları için Öcalan’ın devreye sokulması amaçlı olduğu yorumu yapılıyor.

2263150cookie-checkÖcalan’dan mesaj var: ‘Sağlığım iyi, başarılar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.