HDP’nin desteğini alırsa…

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, TELE1 canlı yayınında son anket sonuçlarını açıkladı. Kulat, Altılı Masa’nın anketlerde önde olduğunu, HDP’nin de desteğinin alınması durumunda 57-43’lük sonuçla cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağını söyledi.

Son seçim anketi canlı yayında açıklandı: Altılı masa HDP’nin desteğini alırsa…
Seçimlere artık aylar kala seçim anketleri büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Son olarak MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, TELE1 canlı yayınında son anket sonuçlarını açıkladı.

MİLLET, CUMHUR’UN ÖNÜNDE
TELE1’de Burçin Atılgan’ın sunduğu Gündem Özel programına katılan MAK Araştırma Başkanı Kulat, ”Şu anda Cumhur İttifakı elimizdeki veriler açısından baktığımızda yüzde 40 bandında, Altılı Masa da yüzde 45 bandında kendini gösteriyor daha ziyade. Geri kalan 15 puanlık seçmen ise yaklaşık 10 puanı -belki bir puan eksik belki bir puan fazla- HDP’li seçmen, geri kalan üç-dört puan da diğer partiler dediğimiz minimal partilerde toplanıyor” ifadelerini kullandı.

ALTILI MASA HDP’NİN DESTEĞİNİ ALIRSA…
Kulat, oy oranları doğrultusunda Altılı Masa’da herhangi bir sorun yaşanmaz ve HDP’nin desteği alınırsa farklı bir sonuçla 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin muhalefetin ortak adayı tarafından kazanılacağını öngördüğünü ifade etti.

Kulat, “Dolayısıyla HDP’nin de desteğini almasıyla birlikte -bunda Altılı Masa’nın aday belirlemesinde önemli bir formülasyondur aynı zamanda- bugün itibariyle bir seçim olması durumunda Altılı Masa bileşenleri eğer masada bir sorun yaşanmazsa, beraber hareket etme kabiliyetinde bir sorun yaşanmazsa -şu ana kadar böyle bir sorun görünmüyor- bu maç 57’ye 43 gibi 56’ya 44 gibi duruyor şu an itibarıyla” şeklinde konuştu.

2656590cookie-checkHDP’nin desteğini alırsa…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.