HDP’ye operasyon ve akabinde patlayan bomba!

HDP Başkanları dahil 15 Millet vekili çok manidar biçimde gözaltına alındılar. Bu operasyon öncesinde Erdoğan Devlet Bahçeli görüşmesi vardı! Tabi o görüşmede ne konuştular neye karar verdiler onu bilemiyoruz! Bildiğimiz yegane şey o görüşme sonrasında HDP millet vekillerine yönelik bir operasyon çekilmesidir. Birlikte mi kararlaştırdılar sorusu da akla gelmiyor değil. Artık halk arasındaki yaygın kanı bu adamın Türkiye’yi savaşa sürmek için her yolu denediği noktasın da! Farklı gerekçeler de olsa savaş borazanı olmayan herkes bu gidişatın kötü olduğu kanısında.

HDP millet vekiller gözaltına alınıyor arkasından da Diyarbakır da Emniyet’e yakın bir noktada bomba patlatılıyor! Bu durum biraz da 1990 yıllarda Diyarbakır da adliye lojmanların yakın yerlerde patlatılan bombaları bize anımsatmakta. O dönemin komutanları mahkemelerden istedikleri doğrultuda karar çıkartmak için bu türden çok sayıda bombalama eylemi yaptıklarını itiraf ettiklerini sanırım birçok kişi okumuştur. Bunu hatırlaması gerekir. Şimdi Millet vekillerini gözaltına aldıkları için bunun Millet vekillerinin durumunun konuşulmasını bombanı konuşulmasına yedekleyeceklerin düşünerek bir planlama yaparak bomba’yı patlattıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İstanbul da Belediye otobüsüne atılan Molotof meselesini akıbeti yıllar sonra bir devlet itirafıyla açıklansa da sanık olarak aldıkları Kürt gençleri cezalandırılması devam etmekte. Burada soralım Serap Eser’in katili bu Kürt gençleri olmadığına göre devlet değil mi? Çünkü Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Molotof’u MİT elamanları attı diye genişçe açıklamalar yaptı. Yarin Diyarbakır da patlatılan bombanın da Mit Elemanlarınca patlatıldığını açıklarlarsa hiç şaşırmayacağız. Çünkü bizim tarihimiz kara deliklerle dolu. Azınlıklara yönelik operasyon Atatürk’ün evine bomba atıldı yalanıyla devlet tarafından gerçekleştirilen bir operasyon oldu. Devlet çapulcularının yaptığı eyleme sanık olarak da Komünistler seçildi. Taksimde Bir Mayısı kana bulayan yine devletin çapulcularıydı. Buna da sol örgütlerin işi damgasını vurdular! Maraş, Çorum, Sivas, Malatya gibi illerde devlet güçlerinin örgütlediği olaylar yaşandı! toplu kıyımla devlet eliyle gerçekleştirildi. Yıllardır da Kürt kıyımı yaşanmakta.

Şu anda Kürt liderlere yönelik siyasal kıyım başlatıldı. Buna benze bir olay da 1993 yılında Kürt Vekillere karşı başlatmışlar ve vekiller meclisten apartopar tutuklamışlardı. Arkasından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde mahkum edilmişti Türkiye devlet! Ondan sonra çeşitli yasal düzenlemeler yapılarak Kürt Vekillerden özürler dilenmişti. Yarin de aynı şey olmaz mı? Muhtemel o da olacak, yarin yine bu vekillerden özürler dilenilecektir. Ama iş işten geçmiş olacak. İnsanlar ağır bedeller ödemiş olarak kalacaklar.

AKP’nin bu yaptığı operasyonların sonucu toplum olarak çok ağır bedel ödeyeceğiz ama Siyasetin erbapları siyasi varlıklarını bu operasyonlara bağlamışlar. Bu vekiller meclisteler, herhangi bir yere kaçıp göçmüyorlar, niye gözaltına alınıyorlar? Demek ki birilerinin tekerlerine çomak soktukları için keyfi hukuk kuralları uygulanarak cezalandırılmak istemekteler. Başka açıklaması yoktur. Bu tutum utanç verici bir tutumdur. Aşiret, kabile devletleri gibi keyfi uygulamalar bu ülkede yaşanıyor. Hukuk falan hak getire! Kim kime dumduma bir ülkede yaşıyoruz. Yarın ne olacağını, kimin alınacağıni bilemiyoruz…Ağa kimi isterse o kurbanlık olarak verlecektir.

2025280cookie-checkHDP’ye operasyon ve akabinde patlayan bomba!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.