Heathrow’da büyük kaos

Londra’nın en işlek havalimanı Heathrow’da İngiliz Havayolları British Airways’in uçuşlarının iptal olmasıyla başlayan kaos sürüyor. Uçuşlar yeniden başlasa da gecikmeler yaşanıyor. Şirket iptallere yol açan sorunun giderildiğini ancak uçuşların normale dönmesinin zaman alacağını açıkladı.

İngiliz Havayolları British Airways hafta sonu küresel bilgisayar sisteminin çökmesi nedeniyle Londra’daki Heathrow ve Gatwick havalimanlarından bütün uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Havayolu şirketi bir gün sonra uçuşlara yeniden başladı ancak kaos bitmedi.

Londra’nın ikinci büyük havalimanı Gatwick’te uçuşlar normale dönmeye başlasa da Heathrow’da iptaller ve gecikmeler devam ediyor.

Heathrow’ın 5 numaralı terminal binasında gidiş salonunda uzun kuyruklar oluştu. Yolcular bankların üzerinde uyudu.

Yolcular sadece beklemekten değil, bilgilendirilmemekten de şikayetçi oldu.

Bazı yolcular ise bagajlarının kaybolduğunu iddia etti.

British Airways CEO’su Alex Cruz Twitter üzerinden bir video mesajla açıklama yaptı.

İptallere yol açan sorunun çözüldüğünü ancak uçuşların normale dönmesinin zaman alacağını belirten Alex Cruz yolculardan özür diledi.

British Airways CEO’su Alex Cruz yapılan ilk incelemelere göre güç kaynaklarında yaşanan bir sorunun IT sistemlerinin kapanmasına yol açmış olabileceğini söyledi.

Cruz siber saldırı düzenlendiğine dair bir işaret olmadığını ifade etti. Teknik arızadan şirketin internet sayfası ve çağrı merkezi de etkilendi.

Şirket Heathrow’dan uzun mesafe uçuşlarına yeniden başladı ancak aksamalar devam ediyor. Kısa mesafe uçuşlarının ise bazıları iptal edildi.

İçerideki kaosu önlemek için yolcuların uçuşa bir buçuk saat kala havalimanına girişine izin veriliyor.

2093160cookie-checkHeathrow’da büyük kaos

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.