‘Hedefe ulaşıldığında birlikler geri dönecek’

Çiçek, kimsenin TSK’nin Kuzey Irak’taki kara harekatının başka türlü değerlendirmemesi, başka anlamlar yüklememesi gerektiğini belirterek, ”Bugün tekrar ifade ediyoruz, bu operasyon doğrudan doğruya PKK bölücü terör örgütüne yöneliktir ve bu operasyon hedefine ulaştığı takdirde de birliklerimiz tekrar geri dönmüş olacaktır” dedi.


Çiçek, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, operasyonda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, Türk milletine başsağlığı, ailelerine de sabır diledi.


Operasyonun durup dururken yapılmadığını, Türkiye’nin işin bu noktaya gelmemesi için geçmişte elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade eden Çiçek, ancak Türkiye’nin uzunca süredir yaptığı çağrıların cevapsız kaldığını söyledi.


Türkiye’nin başından beri hedefinin yalnızca terör örgütü olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Çiçek, “TSK, gerçekten bize gurur veren, şükranla karşıladığımız bir operasyonu büyük bir fedakarlıkla, büyük bir başarıyla sürdürmektedir. Hükümet olarak da millet olarak da Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız, her türlü desteği veriyoruz. Başarılarını yürekten temenni ediyor ve dua ediyoruz” diye konuştu.

1018290cookie-check‘Hedefe ulaşıldığında birlikler geri dönecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.