‘Hedefe ulaşınca askerlerimiz dönecek’

Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile yaptığı görüşmede, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik düzenlediği kara harekatının sınırlarının, hedefinin ve amacının belli olduğunu belirterek, operasyonda hedefe ulaşılınca Türk askerinin döneceğini söyledi.


Alınan bilgiye göre, Başbakan  Erdoğan’ın ABD Savunma Bakanı  Gates’i kabulünde, Türkiye’nin terörle mücadele çerçevesinde Irak’ın kuzeyine düzenlediği sınır ötesi harekat da gündeme geldi.


Erdoğan, ”operasyon sırasında bölgedeki sivillerin öldüğü” yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, bu konuda dezenformasyon yapıldığını bildirdi. Erdoğan, ”Seçilen ve vurulan hedeflerde siviller yok. Sivillerin zarar görmesi söz konusu değil” diye konuştu.
ABD Savunma Bakanı Gates de Erdoğan’ın, harekatın süre, kapsam, zamanı ve sınırlarının belli olması yönündeki açıklamalarının kendileri için önemli olduğunu ifade etti.
İstihbarat desteğinin verilmesinin çok önemli sonuç doğurduğu görüşünü iki tarafın da vurguladığı görüşmede, istihbarat desteğinin kesilmesi gibi bir konunun da görüşülmediği bildirildi.


Görüşmede, her iki taraf da terör örgütü PKK için ”ortak düşman” ifadesini tekrar kullanırken, Başbakan Erdoğan, ”meselenin böyle tanımlanmış olmasının çok önemli olduğunu” söyledi.

1055970cookie-check‘Hedefe ulaşınca askerlerimiz dönecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.