Helikoterlerin gecikmesi panik yarattı

Chinook ağır yük helikopterlerinin 2001’de üretici şirketten devralındığı, ancak kokpitlerindeki bilgisayar sisteminde tespit edilen hatalardan dolayı o günden bu yana kullanılamadıkları açıklandı.


İngiltere Avam Kamarası Kamu Hesaplarını İbra Komisyonunun konuyla ilgili açıklamasında, ayrıca helikopterlerin kullanılmamasının Afganistan’da görev yapan İngiliz askerlerinin hayatını riske soktuğu uyarısına yer verildi.


Kamu Hesaplarını İbra Komisyonu Başkanı Edward Leigh, helikopterlerin sorunlarının giderilememesi ve hizmete sokulamamaları yüzünden söz konusu filonun Kraliyet Hava Kuvvetleri güçlerine katılmasıyla ilgili programın mali boyutunun da yükseldiğine dikkati çekti. Leigh, 259 milyon sterlin olarak planlanan helikopter alım programının şimdiden hataların giderilmesi için harcanan çabaların getirdiği ek yükle 422 milyon sterline yükseldiğini açıkladı.


Bu arada komisyonun raporunda, Chinook Mk2 tipi helikopterlere gece görüş ekipmanlarının eklenmesiyle ilgili kararın da yakın zamanda yaşanan iki helikopter kazasıyla ilişkili olarak alındığına işaret edildi.

821120cookie-checkHelikoterlerin gecikmesi panik yarattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.