Helsinki Komisyonu'nda Sulukule

Alcee Hastings  açıklama yaparak, ''projeye alternatif bulma çabalarına karşın, yıkımlar 28 Ağustos'ta devam etti.


Bu yıkımın doğasından ve gerçekleştirilme tarzından olağanüstü rahatsızım. Türk hükümetinin, Sulukule sakinlerine hak ettikleri saygı çerçevesinde ve onları evsiz bırakmayacak şekilde ortak bir çözüm bulması gerektiğine inanıyorum'' ifadelerini kullandı.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, bir gazetede çıkan ifadelerine göre, İstanbul Dönüşüm Projesi'nin, Sulukule halkı için, ''hayatlarında göremeyecekleri bir fırsat'' teşkil ettiğine dikkati çeken Hastings, kendisinin mevcut durumu ''bir fırsat'' olarak görmediğini belirtti.


Hastings, Sulukule'deki Roman toplumunun, ''hiç kimsenin karşılaşmaması gereken çok zor koşullar altında yaşamak zorunda kaldığını'' savundu.


Alcee Hastings, İstanbul Dönüşüm Projesi'nin, bu tarihi mahalleyi korumak yerine, 620 yeni ev, otel ve bir kültür ve eğlence merkezi inşa edeceğini belirterek, ''Türk hükümetini ve özellikle de Belediye Başkanı Demir'i, 1999 yılında İstanbul zirvesinde imzalanan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) anlaşmasını uygulamaya davet ediyorum'' ifadesini kullandı.


Alcee Hastings, ''Türk hükümetinin bu duruma bir çözüm bulması ve yerinden göç etmeye zorlanan Sulukule'deki Roman toplumuna çalışma, barınak ve eğitim imkanı sağlamasının önemli olduğunu'' kaydetti.

1066710cookie-checkHelsinki Komisyonu'nda Sulukule

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.