Hem ücretsiz berberlik öğretiyor hem de tıraş ediyor…

Nihat Tohumcu ve ortağı Derrick Okai, Barnet’te açtıkları Bespoke By Nico Academy ile gençlere meslek öğretirken müşterilere de bedava kesim yapacaklar…

“14 Station Road, New Barnet EN5 1QW” adresindeki Bespoke By Nico Academy’nin açılışına farklı kültürlerden katılım oldu. Açılışta konuşan Milletvekili Theresa Villiers, iki ortağı kutlayarak Akademi’nin bölgede işsizliğin azalmasına katkı sunacağını söyledi.

Açılışa katılan “Job Centre” ve Homeless Centre” yetkilileri de kendilerinden hizmet alanların hem meslek öğrenip hem de ücretsiz saç kesimi yaptırma şansını bulacaklarını belirterek, “Bespoke By Nico Academy, ihtiyacı olan bölge sakinlerine balık vermiyor ama değil olta uzatıyor. Bu önemli bir girişim” diye konuştular.

“ÖRNEK PROJE”

Bespoke By Nico Academy’nin ortaklarından Nihat Tohumcu da 10 yıldır Londra’da berberlik mesleğini yaptığını belirterek, “Londra genelinden 5 berber dükkanımız var. Akademi ile çıtayı yükseltmiş olduk” dedi.

Tohumcu şu bilgileri verdi:

“Akademi’de berberlik mesleğinin yanı sıra, İngilizce, matematik ve bilgisayar kurslarımız da bulunuyor. Günlük 200 öğrenci kapasiteye göre hazırlanan mekânda, 20 berber öğrencisi pratik de yapabilecek. 16 yaş ve üstü öğrenciler, eğer herhangi bir yardım almıyorlarsa ücretsiz olarak 3 sınıflı kurslara katılabilecekler. Berber / kuaför öğrencileri başlangıç sınıfının 20 gününde ders, sonrasında da salonda saç kesimi pratiği yapacaklar. Eğer üç ay sonunda eksiklikleri olursa birkaç hafta daha ücretsiz eğitimlerini sürdürebilecekler.”

Palmers Green’de de ikinci akademi hazırlığında olduklarını belirten Tohumcu, “Biz bütün kültürlere açığız. Bizim toplumda meslek öğrenmek isteyen gençlerin ilgi göstermeleri de bizi sevindirecektir. Bunun için 020 8440 1859’u aramaları ya da [email protected]’e mesaj atmaları yeterdi” diye devam etti.

Akademi’nin ortaklarından Derrick Okai de kendisinin Bespoke, ortağı Tohumcu’nun By Nico berber dükkanlarını birleştirerek akademiye dönüştürdüğünü söyledi. Okai, Tohumcu gibi mesleğini iyi bilen, toplumu iyi tanıyan bir ortağı olduğu için mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Yaptığımız iş meslek öğretmenin ötesinde işsiz ve evsizlere de desteği içermesi açısından sosyal bir projedir. Yerel yönetim ve sosyal kurumların desteğinden de memnunuz. Bu girişimimizin örnek proje olacağını ve başka meslek dallarında da yaygınlaşacağını umuyoruz…”

2194130cookie-checkHem ücretsiz berberlik öğretiyor hem de tıraş ediyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.