Her 100 ABD’liden 1’i mahkum…

Kuruluş tarafından dün yayınlanan raporda, ABD ceza sisteminin bu yılın başı itibarıyla 2,3 milyon kişiyi hapishanelerde tuttuğu, ABD’yi 1,5 milyon kişiyle Çin izlediği, Rusya’nın ise 890 bin kişiyle 3. sırada yer aldığı belirtildi.

Raporda, “ABD, sadece hapishanede bulunanların sayısının da ötesinde, vatandaşlarını hapse mahkum etme oranınında da Güney Afrika ve İran gibi ülkeleri geride bırakarak tek küresel lider” ifadelerinin yer alması dikkati çekti.

Hapishanedekilerin sayısının 1987 ile 2007 yılları arasında 3 kat arttığına işaret edilen raporda, demir parmaklıklar ardındakilerin sayısı 2007 yılında da sıçrama yapmaya devam ederek ABD’deki eyaletleri büyük bir ekonomik yük altında bıraktığı ve eyaletlerin, sabıkalıları caydırıcı ve ülkedeki genel suçu önleyici tedbirleri almakta başarısız kalmasına yol açtığı ifade edildi. ABD’deki eyaletlerin geçen yıl suçluları islah çalışmaları için 44 milyar dolar harcadığı, bu rakamın 1987 yılında ise sadece 10,6 milyar dolar olduğuna dikkat çekilen raporda, hapishane harcamalarındaki artış oranının, yüksek öğrenim harcamalarının artış oranındaN 6 kat fazla olduğu vurgulandı.

1167610cookie-checkHer 100 ABD’liden 1’i mahkum…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.