Her yerde eylem, her yerde gaz

ANKARA
Ankara’da Gezi direnişinin yıl dönümünde vatandaşlar Ethem Sarısülük’ün vurulduğu Kızılay’da toplandılar. Polis çok sayıda TOMA ile kitleye saldırdı. Ara sokaklarda yeniden toplanan vatandaşlar, yeniden yeniden Kızılay Meydanı’nda toplandı. Ziya Gökalp Caddesi ve Sakarya Caddesi’nde de uzun süre çatışmalar sürdü. Aralarında çocuk ve avukatların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Geçtiğimiz yıl Gezi eylemlerinde görülen ‘eli sopalılar’ tekrar görüldü.

Sakarya Caddesi’nde polis birçok mekana girdi. Çankaya Belediyesi hizmet binası da dahil birçok mekan zarar gördü. Bir kafeyi basan polis içeridekileri dayak atarak gözaltına aldı. Duruma tepki gösteren çevredeki vatandaşlara da polis küfür etti. Emek Partisi Mamak İlçe Başkanı Ahmet Demirel gözaltına alındı

BAKANLIKLARA POLİS ABLUKASI
Sabah saatlerinden itibaren polis Kızılay’ı abluka altına aldı. Güvenpark’ta otobüs ve dolmuş durakları kapatıldı. Bakanlıklar çevresinde çok sayıda çevik kuvvet ve TOMA konuşlandırıldı. Vatandaşlar da Kızılay’da Güvenpark’ın hemen yanında Ethem Sarısülük’ün 1 Haziran gün başından vurulduğu noktada toplanmaya başladılar. Oturma eylemi yapan vatandaşlar, Sarısülük’ün vurulduğu noktaya karanfiller bıraktılar, mumlar yaktılar.
İlerleyen saatlerde Güvenpark çevresi kalabalıklaştı. Sendikalar, meslek örgütleri, forumlar ve aralarında EMEP ve HDP’nin de bulunduğu siyasi partilerin oluşturduğu Ankara Dayanışmasının çağrısıyla akşam saatlerinde Kızılay’da buluşan kitle, Atatürk Bulvarını tek yönlü trafiğe kapattı. Polis yolun açılması yönünde anons yapar yapmaz, beklemeden TOMA’larla kitleye saldırdı. Gazeteciler de polisin saldırısından etkilendi.

ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI
Saldırının ardından kitle Sıhhiye, Ziya Gökalp ve GMK Bulvarı yönünde dağıldı. Ziya Gökalp ve Sakarya Caddesi’nde polise havai fişekler atıldı. Bu arada Emek Gençliği üyesi Özge Kol gözaltına alındı.
Polis ara sokaklara biber gazı attı. Sıhhiye ve GMK Bulvarı yönünde dağılanlarsa tekrar Kızılay Meydanı’nda bir araya geldi. Kızılay’da çevrede bulunan vatandaşlar da polise “Çocuklarımızı öldürdünüz, hâlâ saldırıyorsunuz” şeklinde tepki gösterdi. Polis tazyikli suyla ara ara müdahalesini sürdürdü, ancak kitle tekrar tekrar toplandı. Kızılay AVM’nin içine kadar müdahale eden polis biri çocuk en az 12 kişiyi AVM önünde gözaltına aldı.
Kızılay’da fenalaşan bir kişi ambulansa ulaştırılamadığı için yoldan geçen bir aracın yardımıyla hastaneye götürüldü.

ETHEM İÇİN OTURANLARA SALDIRI
Ethem Sarısülük’ün polis kurşunuyla vurulduğu yerde toplanan vatandaşlar da tekrar mumlar yakarak, yere oturdular. Polis önce kalkanlarla yerde oturan vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Ardından gözaltına almaya başladı. Polis bu noktada en az 2 kişiyi gözaltına aldı. Kızılay’da olayları takip eden Yargı-Sen Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu polis amirlerine tepki gösterdi. Eminağaoğlu, “Size yönelik hiçbir müdahale olmadan saldırma hakkına sahip değilsiniz” dedi.

EMEP GENEL MERKEZİNE ABLUKA
Saldırılar sırasında ÇHD üyesi avukatlar Barkın Timtik, Engin Gökoğlu, Anıl Arman, İlyas Danyeli de gözaltına alındı. Diğer yandan polis, Emek Partisi Genel Merkezinin bulunduğu binayı bir süre abluka altında tuttu. Ethem Sarısülük’ün abisi Cem Sarısülük de polislerce gözaltına alındı. Azad Yılmaz isimli bir kişi de gaz fişeğiyle başından vuruldu. Yılmaz, Ankara Numune Hastanesine kaldırıldı. Eylemler sürerken bir kişi, mısır tezgahından çıkardığı beyzbol sopası ile eylem yapan vatandaşlara saldırdı. Saldırganı durduran polis değil, vatandaşlar oldu.

MADENCİ ANITI’NDAN KUĞULU PARK’A YÜRÜYÜŞ
“HER şeyin başladığı yerden yürüyoruz” diyerek Olgunlar Sokak’taki Madenci Anıtı önünde buluşan Sol Cephe üyeleri anıta siyah çelenk bırakarak Kuğulu Park’a yürüdü. “Diktatör istifa” sloganları atılan yürüyüşün en önünde Gezi direnişinde hayatını kaybeden gençlerin fotoğrafı ve trampet ekibi yer aldı. Kuğulu Park’ta bir süre bekleyen Sol Cephe’liler daha sonra buradan tekrar Madenci Anıtı’na yürüdü. TGB ve Halkevleri üyeleri de Kuğulu Park’ta eylem yaptı.

ADANA
Adana’da Gezi eylemlerinin yıldönümünde Atatürk parkında bir araya gelen demokratik kitle örgütü temsilcileri ile birlikte binlerce kişinin bir araya geldiği eyleme polis sert bir şekilde müdahale etti. Olaylarda ikisi avukat 20 kişi gözaltına alındı. Ayrıca bir kişinin yapılan müdahale sonrasında topuğunda kırık meydana geldi.
Gezi eylemlerinin yıldönümümde Adana’da bir araya gelen halka polis sert bir şekilde müdahale etti. Yapılan açıklamaların ardından yürümek isteyen kitleye polis TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Hiçbir uyarı yapılamadan gerçekleşen müdahaleye Atatürk parkında oturan vatandaşlar tepki gösterirken tepki sonrası polis tutumunu daha çok sertleştirdi. Müdahale sırasında SDP üyesi Esat Kaya’nın ise topuğunun kırıldığı öğrenildi.
İnsanlık dışı görüntüler
Park içinde gözaltıların serbest bırakılması için bekleyen vatandaşlara çevik kuvvet joplarla saldırdı. İnsanlık dışı görüntüler sergilendi. Gözaltına alınan avukat arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ve avukatlara çevik kuvvet orantısız bir şekilde müdahale etti.
Üzerinde Kızılay logosu olan bir çevik kuvvet polisinin bir gence jop sallaması gözlerden kaçmadı. Gözaltına alınan yakınlarını çekerek kurtarmaya çalışan kadınlar da polis şiddetinden nasibini aldı. Parkın her yerini dolduran sivil ve resmi polisler parkı boşaltmak istedi ancak vatandaşlar “Parklar bizimdir bizi buradan çıkaramazsınız” diyerek parktan çıkmadı. Vatandaşlar polisin bu tepkisine isyan halindeydi. Bunun üzerine polis parkı biber gazına boğdu. Bu arada kitle içine eylemci gibi sızan polislerin olduğu da görüldü. Boynunda bandana takılı olan ve eylemcilerin arasında olan bir kişinin belindeki silah ve kelepçe fotoğraflara yansıdı.
Müdahale sırasında basın mensuplarına da sert müdahaleler oldu. Çukurova Press gazetesi muhabiri gözaltına alınmak istendi arkadaşlarının tepkisi üzerine bırakıldı. Müdahalelerinin ardından Atatürk Caddesi ve Atatürk Parkı polis ablukasına alındı. Bir olağanüstü hal görüntüsü oluştu.

HATAY
Uğur Mumcu Meydanı’nda saat 21.00 sıralarında toplanan yaklaşık 800 kişilik grup, sloganlar atarak Armutlu Mahallesi’ne doğru yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi altında yürüyen grup, Gündüz Caddesi girişinde durduruldu. Polis, grupların dağılmasını isteyince arbede yaşandı. Polise taş ve bilye atan gruplara TOMA’lardan su sıkılıp, biber gazı atıldı. Polisin sert müdahalesi sırasında gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bazı gruplar ise Gündüz Caddesi’nde tekrar toplanarak polisi taşladı.

ADIYAMAN
Gezi Parkı direnişinin birinci yıldönümünde KESK Adıyaman Şubeler Platformu öncülüğünde Demokrasi Parkı önünde biraraya gelen Adıyamanlılar, Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri andı. Açıklamaya BDP, İHD, KURDÎ-DER, Semsur Demokratik Öğrenci Derneği (SEDÖ-DER), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş da destek verdi. Açıklamada “Katliama sessiz kalma”, “Faşizme geçit yok” ve “Her yer Taksim her yer direniş” dövizleri taşıdı. Sık sık, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Her yer Taksim her yer direniş” ve “Rojava’dan Taksim’e direnişe bin selam” sloganları atıldı. Açıklamada konuşan SES Adıyaman Şube Başkanı Cahit Önder, 31 Mayıs 2013’de ülkede hüküm süren AKP zulmü ve baskı düzenine karşı gelişen tepki ve itirazların Türkiye’nin dört bir yanına dalga dalga yayılan halk direnişlerine dönüştüğünü anımsattı. Önder, “Gezi direnişi AKP’nin sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes oldu, haykırdığı ses oldu” diye konuştu. Açıklama, alkış ve sloganlar eşliğinde son buldu.

DERSİM
Dersim Dayanışması, Gezi direnişinin birinci yıldönümü nedeniyle Sanat Sokağı’nda biraraya gelerek Seyid Rıza Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe BDP, HDP, EMEP, ESP, DHF, Partizan üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. “Gezi’den Soma’ya katleden devlettir, her yer Taksim her yer direniş” yazılı pankartın açıldığı yürüyüşte, “Boyun eğme”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür” dövizleri taşındı. Sık sık, “Katil devlet hesap verecek”, “Her yer Taksim her yer direniş” ve “Diren Lice Dersim seninle” sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrasında Seyid Rıza Meydanı’na gelen kitle saygı duruşunda bulundu. Ardından Dersim Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Dersim Belediye Eş Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Gezi direnişinin ekolojik dengenin altüst edilmesine, ranta dayalı kent dönüşümüne ve AKP iktidarına karşı bir tepki olduğunu söyleyerek, direnişin birinci yıldönümünde isyanı doğuran koşulların ve ortamın değişmediğini ve hala devam ettiğini vurguladı. IŞİD çetelerinin Rojava’da gerçekleştirdiği katliama da değinen Tunç, şiddete, adaletsizliğe, eşitsizliğe ve baskılara karşı demokrasiyi kazanmak için yapılması gerekenin alternatif siyasetten geçtiğini belirterek, direnişin birinci yıldönümünde bir kez daha haykırdıklarını, katillerden hesap sorulana kadar da susmayacaklarını söyledi.

İZMİR
İzmir’deki emek ve demokrasi güçleri Gezi Parkı direnişinin birinci yıldönümünde, direnişte yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Basmane Fuar Meydan’ından Alsancak Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, “Gezi’den Soma’ya mücadele devam” ve “Rojava’dan Gezi’ye, Roboski’den Soma’ya hesap sormaya” pankartları ve Gezi direnişinde yaşamlarını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Yürüyüş boyunca sık sık, ıslık ve alkışlar eşliğinde, “Katil devlet hesap verecek”, “Hırsız Tayyip Erdoğan” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı. Yürüyüşün sonunda, saygı duruşunda bulunulurken, kitle adına açıklama yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Rukiye Çakır, “Bir yılda 10’a yakın insanımız katledilirken, yüzlercemiz yaralı sakat bırakıldık” dedi. Gezi Parkı direnişinde yaşamını yitirenleri unutmayacaklarını vurgulayan Çakır, “Katletmek nasıl devletin fıtratında varsa hatırlamak, direnmek ve baş eğmemek de mücadele tarihimizde vardır” dedi. Konuşmaların ardından Grup Proksis ezgilerini seslendirirken, Gezi’de yaşamını yitirenler anısına sembolik çadır kuruldu.

ANTEP
Gezi direnişin yıl dönümünde Antep’te bir araya gelen yüzlerce kişi Gezi olaylarına tepki gösterdi. Yeşilsu Parkında Gezi Direnişine dair sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaların olduğu yerde yuh sesleri yükselirken, Gezi Direnişçileri ise alkışlandı. Gezi Direnişinde, Soma katliamında ve son bir yılda polis şiddeti sonucu ölenlerin anıldığı etkinlikte, sık sık “Bu daha başlangıç mücadele devam”, “Katil polis halka hesap verecek”, “Taksim’den Lice’ye selam”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı. Daha sonra yapılan konuşmalarda Gezi Direnişinin kazanımlarına dikkat çekilerek, AKP hükümetinin yarattığı polis şiddetine tepki gösterildi.

MANİSA
Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Manisa Manolya Meydanı’nda biraraya gelen Emek Barış ve Demokrasi Platformu bileşenleri, “Gezi şehitleri ölümsüzdür”, “Her yer Taksim her yer direniş” pankartı açarak, “Gezi şehitleri ölümsüdür”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attı. Açıklamanın ardından yurttaşlar oturma eylemine geçerek, katledilenleri andı. Öte yandan Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi bir grubun ırkçı sloganlar atarak eylemi sabote etme girişimi sonuçsuz kaldı.

AYDIN
Aydın Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla Sevgi Yolu Sokağı’nda biraraya gelen yüzlerce yurttaş, Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Adnan Menderes Bulvarı’nda yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında, “Gezi şehitleri ölümsüzdür” ve üzerinde katledilen gençlerin fotoğraflarının bulunduğu “Katilimizi tanıyorsunuz” yazılı pankart taşıyan kitle, sık sık, “Hırsız AKP hesap verecek”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları attı. Rojava’da sivil halka dönük çete saldırılarının ve Lice’deki müdahalenin kınandığı eylemde, “Selam selam Rojava’ya bin selam”, “Her yer Lice her yer direniş” sloganları atıldı. AKP İl binası önünde son bulan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, “Gezi direnişi, AKP’nin sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sesti” dedi. Açıklamanın ardından AKP binası önünde gerçekleştirilen 10 dakikalık oturma eyleminin ardından grup dağıldı.

KOCAELİ
Kocaeli’de Merkez Bankası önünde toplanan vatandaşlar, çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleriyle birlikteCumhuriyet Parkı’na sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada basın açıklaması yapan BES Yöneticisi Gülizar Ateş, Gezi mücadelesinin süreceğini, AKP’nin faşist politikalarının gün geçtikçe artığını dile getirdi. Basın açıklamasının ardından Kocaeli Gençlik Kültür Evi’nin müzik dinletisini dinleyen vatandaşlar, “Her yer Taksim Her yer direniş” sloganlarıyla etkinliği noktaladılar.

Kurumların etkinliği bitirdiklerini duyurmasının ardından yaklaşık 200 kişilik öğrenci ve genç bir grup AKP Kocaeli İl Binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Polisin panzer ve TOMA ile barikat kurduğu AKP’nin önüne gelen vatandaşlar burada bir süre oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra dağıldılar.

KAYSERİ
Sivas Caddesi’nde bulunan Eğitim- Sen önünde toplanan kitle örgütü temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri, ‘Gezi’yi hatırla yolsuzluğu, Soma’yı unutma’ pankartı altında yaklaşık bir kilometre yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik ve Uğur Kurt’un fotoğraflarını taşıyan grup isimleri tek tek anons edip ‘Burda’ diye bağırdı.

‘Her yer Taksim, heryer direniş’, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’, ‘Devrim şehitleri ölümsüzdür’, ‘İsyan, devrim, Beşiktaş’, ‘Hükümet istifa’, ‘Beşiktaş Çarı faşizme karşı’ sloganları attı. Polisin kaldırımda yürümesini istediği kitle caddede yürüyünce trafik sıkıştı. Yoldan geçen bazı araçların da klakson çalarak ve zafer işareti yaparak kitleye destek vermesi dikkat çekti.

Cumhuriyet meydanına kadar slogan atıp, şarkı söyleyerek yürüyen kalabalık, Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylem, basın açıklaması ve hep birlikte şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi.

SİVAS
Kent meydanında toplanan Sivaslılar, AKP aleyhine çeşitli sloganlar attı. Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan grup üyeleri, üzerinde ‘Roboski, Reyhanlı, Gezi, Soma, Berkin’den Uğur Kurt’a katliamlar devam ediyor’ yazılı pankart açtı. Daha sonra KESK dönem sözcüsü Önder Doğan grup adına basın bildirisini okudu. AKP hükümetini eleştiren Doğan, “Gezi direnişi, Ak Parti’nin sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sesti. Tam 1 yıl oldu. Kendisini son padişah zanneden başbakan; bir araya geldiğimizde, sesimizi birleştirdiğimizde oluşan gücü ayrıştırıcı nefret söylemleriyle, polis şiddetiyle yıkmak, parçalamak istiyor. Bu daha başlangıç. Güçlü bir akıntıya karşı kürek çekmenin nafile olduğunu, örgütlü bir halkın önünde hiçbir zorbanın ayakta kalamayacağı gerçeğini unutuyorlar. Bizler parklarımızı, sokaklarımızı, yaşam alanlarımızı ve yaşamımızı özgür kılmak için meydanlardayız. Gezi direnişinin ardından artan umudumuzla, herkesi savaşa karşı barışın, sömürüye karşı eşitlik ve özgürlüğün, ölüme karşı yaşamın sesi olmaya çağırıyoruz” dedi.

BALIKESİR
Yeşilli Meydanı’nda akşam saatlerinde toplanan Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu üyesi bir grup, ellerinde pankart ve dövizlerle slogan attı. Grup üyeleri sık sık, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Katiller halka hesap verecek” şeklinde slogan attı. Basın açıklamasında, üzerinde Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve ‘Sizin çocuklarınız çaldı, bizim çocuklarımız öldü’ yazılı pankart dikkat çekti.

Basın açıklaması öncesi, İda Esintisi isimli tiyatro grubu üyelerinin oynadığı minik oyunla Gezi direnişi sırasında gözaltına alınan iki gencin polislerle arasında geçen diyaloglar anlatıldı. Vatandaşların da ilgiyle izlediği oyunda, genç bir oyuncunun gözyaşları dikkat çekti.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ Tuğlalı Parkı’nda toplanan grup, Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle yanlarında getirdikleri afiş ve dövizlerle sloganlar atıp ardından da basın açıklaması yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eyleme, TMMO, KESK, TGB ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Gezi olaylarında hayatlarını kaybedenlerin isim ve fotoğraflarının bulunduğu pankartı açan eylemciler, basın açıklaması sonrası dağıldı.

KIRKLARELİ
Kırklareli’de Dingiloğlu Parkı’nda düzenlenen eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı. Eylemciler, geçen yıl Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin fotoğraf ve isimlerinin yazılı olduğu dövizleri Atatürk Anıtı önüne bırakarak, hükümet aleyhine sloganlar attı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ogün Vural, parkta toplananlara megafonla uyarıda bulunarak, grubun yürüyüşe geçmesi halinde müdahalede bulunulacağını söyledi. Ancak eylemciler yapılan uyarıya rağmen çevik kuvvet polisi gözetimi altında Kara Umurbey Caddesi üzerinden Kültür Anıt Parka kadar sloganlar atarak yürüdü.

GEBZE
Gebze kent merkezinde yapılan açıklamada konuşan Güngör İrdem, “Sevgi ve özlemle andığımız gençlerin umutlarına sahip çıkarak acılarımızı ve öfkemizi umudumuza katıyoruz. Şimdi eşit, özgür ve barış içinde bir Türkiye sevdamızla alanlara çıktık” dedi. Basın açıklamasından sonra Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere illerde yapılan polis saldırıları oturma eylemiyle protesto edildi.

ELAZIĞ
Gezi direnişinin 1. yılında Elazığ’da, HDK bileşenleri tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını HDK adına okuyan Elazığ il sözcüsü Yunus Güneş, ” Toplumlar üzerinde işletilen zulümler farklı alanlarda farklı kesimler üzerinde olsa dahi zulümler ortaktır ve çözümler ortak olacaktır” dedi. ” Ethemler, Ali İsmailler, Ahmetler, Abdullahlar, Mehmetler, Medeniler, Berkinler, Uğurlar, Elifler… Kapitalist düzene ve onun yandaşı hükümetlere karşı direniş mücadelemizde isimlerinin en güzel köşeye yazdırdılar. Onları katledenler er geç hesap vereceklerdir” diyen Güneş “Osmanlıdan ve öncesinden beri bu kadim topraklarda yaşatılan tüm acıları ve son yaşanan Roboski, Gezi şehitleri, Soma katliamı acılarını Gezi direnişi ve Lice direnişinin ortak ruhu ile aşacağız” diye ifade etti.
HDK “Gezi’den Lice’ye Rojava’dan Soma’ya” pankartı taşıdı. Basın açıklamasından önce saygı duruşu yapıldı ve kitle sık sık ” Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Rojava halkı yanlız değildir”, “Soma işçisi yalnız değildir”, “Her yer Soma her yer karanlık” sloganı attı. www.evrensel.net

1420270cookie-checkHer yerde eylem, her yerde gaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.