‘Hiç bir talimat almadım’

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Benjamin Mixon, kendi bilgisi dahilinde, bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Iraklı Kürtler’in de PKK’ya karşı ”açık bir faaliyette bulunmadıklarını” bildirdi.

Mixon, bir gazetecinin, ”Kuzey Irak’ta, PKK hareketlerine ve faaliyetlerine karşı herhangi bir adım atmayı planlıyor musunuz?” yönündeki sorusuna, ”Kesinlikle hayır” yanıtını verdi. Kuzeye Türkiye’nin sınır ötesi operasyon olasılığını engellemek için, PKK’ya karşı önlem alma sorumluluğu hissetmeleri gerektiğini ifade eden gazeteciye karşılık Mixon, ”Bu yönde bize hiçbir talep gelmedi ve sorumluluk verilmedi” dedi.

Mixon, PKK konusuna ilgisiz kalmaları talimatını alıp almadıkları yönündeki bir başka soruya yanıt verirken ise, ”3 kuzey Irak kenti, Irak Kürt bölgesel yönetiminin kontrolü altında. Onların da bir güvenlik gücü var. Hepinizin bildiği gibi bunlara peşmerge deniliyor. Belli bölgelerin güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamak onların sorumluluğu” diye konuştu.

1160330cookie-check‘Hiç bir talimat almadım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.