Hillary, Hamaney’i suçladı

Üç günlük Ortadoğu ziyaretinin ardından Belçika’nın başkenti Brüksel’e giden Hillary Clinton, uçakta gazetecilerin, Ali Hamaney’in bugünkü açıklamasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran’da düzenlenen “Filistin Halkına Destek Konferansı”nda İsrail’i, “kanserli tümör” olarak nitelendirmiş ve “Filistin’in kurtuluşu, BM, zorba güçler ve siyonist rejim kapısında dilenmekle mümkün olmayacak. Direniş, Filistin’i kurtarmak için tek yoldur” demişti.

Clinton, açıklamasında, “İranlı dini yetkili, bu açıklamayla Filistin’in içişlerine açıkça müdahale etmiştir” dedi ve “İranlılar’ın Filistin yönetimini baltalamak için çaba göstermesini kınadığını” söyledi.

Clinton, “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın İran’a gereken yanıtı verdiğini” de bildirdi.
Abbas, bugünkü açıklamasında, Hamaney’i eleştirerek, “İran’a mesajımız şu: içişlerimize karışmayı bırakın” demişti.

BEŞİR

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El Beşir hakkında tutuklama kararı çıkarmasına da değinen Clinton, kararı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Beşir’in kendisini mahkemede savunma hakkı olacağını belirten Clinton, UCM’nin uzun bir soruşturma sürecinden sonra bu karara vardığını kaydetti.
 

1190110cookie-checkHillary, Hamaney’i suçladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.