Hindistan’da felaketler peşi sıra

Polis, bombalı saldırılarda 188 kişinin de yaralandığını bildirdi. Başkentin Paharganj mahallesindeki kalabalık pazaryerinde meydana gelen ilk patlamada 18, Sarojini Nagar pazarındaki saldırıda 43 kişinin öldüğü, Govindpuri mahallesinde bir otobüste meydana gelen patlamada da yaralananlar olduğu belirtildi. Bu arada, güvenlik güçlerinin başkent genelindeki küçük otellere düzenlediği baskınlarda 150’den fazla kişiyi gözaltına aldıkları bildirildi. Hindistan’da yayın yapan özel Star televizyonu, gözaltına alınanlardan hiçbirinin henüz tutuklanmadığını duyurdu.

Polisin olağanüstü hal ilan ettiği kentteki tüm pazaryerlerinin kapatıldığı da kaydedildi. Hindistan’da düzenlenen 3 saldırıyı, adı daha önce duyulmamış ”İnkılap” adlı  Keşmirli bir örgüt üstlendi.

TREN KAZASI: 109 ÖLÜ

Patlamaların ardından Hindistan’ın güneyinde dün sabah meydana gelen tren kazasında da 109 kişi yaşamını yitirdi. Andra Pradeş eyaletindeki kazada, trenin yaklaştığı sırada küçük bir köprü yıkılmış, tren nehre yuvarlanmıştı. Yaralı olarak kurtarılan çok sayıda kişi olmasına karşın, kaza sırasında trende yaklaşık 1000 kişinin olmasından dolayı ölü sayısının daha da artabileceği bildirildi.

__________

FOTOĞRAF: Dilek Ünsal

GEZİ YAZISI: Dilek Ünsal / Hindistan uzaktan kendini sevdirir

1117240cookie-checkHindistan’da felaketler peşi sıra

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.